Didmiesčiuose pristatyta naujovė: viešojo transporto judėjimą galima sekti realiu laiku

Prieš 1 metus 84

Autobusų ir troleibusų atvykimo laiką, optimaliausią maršrutą, geriausią keliavimo būdą realiu laiku nuo šiol keleiviai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje gali matyti „Google maps“ programėlėje. Nauja funkcija netrukus turėtų veikti visuose miestuose, o ateityje programėlė rodys ir tolimųjų reisų autobusų, traukinių bei jūrų keltų maršrutus.  

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad taip žmones norima paskatinti atsisakyti automobilių.

„Mūsų tikslas, kad žmonės vienoje vietoje, programėlėje turėdami visą įmanomą informaciją apie viešojo transporto judėjimą mieste, rinktųsi patį patogiausią ir greičiausią keliavimo būdą, atsisakydami automobilių“, – ketvirtadienį pristatydamas naują paslaugą žurnalistams Vilniuje teigė M. Skuodis.

Pasak ministro, kol kas nauja funkcija programėlėje veikia tik trijuose didmiesčiuose, tačiau artimiausiu metu ji turėtų pradėti veikti visuose miestuose, be to, norima ją išplėsti tolimaisiais autobusų, traukinių bei jūrų keltų maršrutais.

„Sieksime, kad naudotis tokiais duomenimis artimiausiu metu galėtų ne tik Vilnius, Kaunas ir Klaipėda, bet ir visi Lietuvos miestai, visos savivaldybės. Dar daugiau, norime, kad šioje programėlėje atsirastų ne tik vietiniai autobusų ir troleibusų duomenys, bet ir tolimųjų maršrutų, taip pat traukinių bei uostamiesčio keltų kelionių duomenys“, – sakė ministras.

„Norime, kad šalies gyventojai su šia programėle taupyti laiką ir pinigus“, – pridūrė M. Skuodis.

Programėlėje galima matyti ne tik optimaliausią maršrutą, bet ir galimus apribojimus, pavyzdžiui, dėl remonto ar renginių uždarytas gatves, pasirinkto autobuso vietą bei galutinį atvykimo laiką.

Didžiųjų Lietuvos miestų gatvėse Susisiekimo ministerija ir „Google“ naujovę įdiegė kartu su projektu „Kurk Lietuvai“, savivaldybėmis ir jų pagrindiniais vežėjais – įmonėmis „Susisiekimo paslaugos“, „Kauno autobusai“ bei „Klaipėdos keleivinis transportas“.

Įmonės susistemino informaciją ir nustatytu pasaulinio standarto formatu pateikė į ministerijos valdomą informacinę sistemą „Vintra“.

Skaityti visą pranešimą