Dėkingumą D.Kairiui išlaikęs G.Žibėnas: šį sezoną visose rungtynėse palaikysiu „Juventus“

Prieš 1 metus 89

Vilniaus „Rytas“ naująjį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną pradėjo sunkia pergale prieš Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ – 90:88.

Po rungtynių „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas pripažino tiek žaidimo problemas, tiek sentimentus oponentu tapusiam ilgamečiam bendražygiui Donaldui Kairiui.

„Pirmos rungtynės. Galima sakyti, kad pirmos, bet esame pakankamai patyrusi komanda, kad to startinio jaudulio nebūtų. Nesakyčiau, kad jis ir buvo, įžengėme į rungtynes per minkšti, daug nedovanotinų klaidų darėme, viskas buvo per lengvai, 60 taškų baudos aikštelėje praleidome. Per lengvai mums metė taškus, o mes per lengvai atidavėme. Antroje rungtynių pusėje padidinome tempą ir patys prisirinkome taškų, kelis kartus sustabdėme juos, nors šiaip dėl gynybos tai... Matosi, kad bus šiemet dar daug darbo“, – teigė treneris.

– Kiek rotacijos pakeitimai padėjo perlaužti rungtynių eigą antroje pusėje?

– Nemanau, kad Echodas ir Lekūnas perlaužė, kiekvienas žaidėjas prisidėjo. Šiandien mums tuos užpakalius išgelbėjo kova dėl kamuolių puolime, šiandien juos tikrai susirinkome ir turėjome daug antrųjų šansų. Sakau, šiurpina gynybos spragos, kurias reikia taisyti kuo greičiau, nes jau netrukus turėsime daug atsakingų rungtynių.

– Labiau neramina komandinės gynybos problemos ar asmeniniai žaidėjų veiksmai?

– Abu. Pradedant nuo prastos asmeninės gynybos, nes šiandien daug kartų paleidome asmeniškai, baigiant keitimais, nes labai naivių keitimų turėjome, atrodo, pati lengviausia gynyba, kokią galima sugalvoti, bet praleidome daug pigių taškų.

– Kiek jaučiasi, kad tai yra naujai surinktas klubas?

– Na taip, bet ar laikome Martyną Echodą nauju žmogumi? Adas Šimonis pasilikęs, prie jų pridėkime dar penkis likusius žaidėjus nuo pernai, tai ne tokia ir nauja čia komanda. Norėtųsi, kad tie nauji atėję žaidėjai labiau prisitaikytų, nei mes prie jų, nes norisi to tęstinumo. Mes norime labai daug dalykų nekeisti, turėti įdirbį iš pernai sezono, bet matome, kad reikės reaguoti ir prisitaikyti prie žaidėjų, kuriuos dabar turime.

– Kada Benedekas Varadis galės žaisti?

– Manau, kad artėjančią savaitę pradės su kontaktu sportuoti. Žiūrėsime, manau, kad ketvirtadienį arba šeštadienį galėsime žaisti su juo.

– Čia buvo pirmas kartas, kai teko žaisti prieš Donaldą Kairį?

– Taip.

– Tai turėjo išskirtinių emocinių reiškinių?

– Vis tiek žaidžia žaidėjai prieš žaidėjus, komanda prieš komandą. Man Donaldas visada buvo, yra ir liks mokytojas. Aišku, ta emocija yra, ir prieš rungtynes ir rungtynių metu, bet tikrai esu jam dėkingas už visas pamokas didžiajame krepšinyje, nes būtent jis mane į jį ir atvedė, pasiimdamas kartu į Lenkiją. Linkiu jam sėkmės ateinančiame sezone su „Juventus“ komanda, manau, kad turi daug ką įrodyti. Tikrai palaikysiu „Juventus“ visose rungtynėse išskyrus „Ryto“.

„Ilgoji pertrauka“: išsamiai apie visas LKL komandas – kas verti pagyrų, kas gavo spragilų, kaip susidėlios „Didysis ketvertas“ bei kas turėtų kristi žemyn

Skaityti visą pranešimą