Dėjimą sukūręs A.Butkevičius: pagaliau kojytės nenuvylė

Prieš 1 metus 45

Kauno „Žalgiris“ įsirašė dar vieną gyvybiškai svarbią pergalę Eurolygoje bei nukovė Valensijos „Valencia“.

Po susitikimo Arnas Butkevičius pasidžiaugė geru komandos pasirodymu ir teigė, kad geras antro kėlinio finišas bei trečio kėlinio pradžia padėjo pagrindus.

„Pavyko suagresyvinti gynybą, kas ne taip pavyko anksčiau. Atrodė, tai neatsikovojame kamuolio, tai prarandame. Sugebėjome perimtus kamuolius paversti taškais, tai buvo geras impulsas antrai rungtynių pusei“, – sakė jis.

– Gynėtės prieš Chrisą Jonesą, kuris nepelnė nė taško, kaip tai pavyko?

– Mano pagrindinė užduotis pradėti nuo gynybos. Stengiausi remtis trenerių nurodymais, planas pasiteisino. Nuopelnų dalis yra treneriams. Nemanau, kad tai vien mano darbas, tai – komandos darbas, pagalbos, tai padeda geriau apsiginti ir suteikti mažiau erdvių varžovams.

Ar galima sakyti, kad jau gerai jaučiate prisijungusius naujausiu žaidėjus – Achille ir Isaiah?

– Tai labiausiai džiugina, atsirado kamuolio judėjimas, nes prieš tai buvo nemažai stagnacijos. Taip atsiriša rankos visiems, taip atsiranda ir pasitikėjimas. Jaučiasi, kad jie pilnai adaptavosi mūsų komandoje. Atrandame kiekvienas savo vietą, jaučiamės patogiai, svarbiausia asmenines ambicijas padėti į šoną ir kovoti dėl komandos. Liko pora svarbiausių rungtynių.

Kaip jūs patys jaučiatės lemiamose rungtynėse?

– Kol kas atrodo, kad turime bet kokia kaina pasiekti pergalę ir tai mums suteikia koncentraciją. Nebėra mentalinių klaidų, kurių buvo prieš tai, spaudimo nejaučiame, rungtyniaujame laisviau nei anksčiau. Svarbiausia tęsti darbą ir išlaikyti energiją.

Sukūrėte dėjimą, kaip prisimenate tą ataką?

– Geras Achille perdavimas. Mačiau, kad gynyboje mane žmogus pametė, prakirtau, pagaliau kojytės nenuvylė ir pavyko pakilti.

– Vienu metu varžovus patraukė Shannonas Evansas, ar buvo susitarimas prieš jį eiti per apačią?

– Yra tam tikri deriniai, kur norime eiti per apačią, bet ten buvo ir nesusikalbėjimo. Yra tų dalykų, be kurių nebaigsime rungtynių, nesusikalbėjimų yra, bet džiugu, jog ne tiek, kiek buvo anksčiau.

– Patys sekate rezultatus turnyro lentelėje?

– Aišku, viso sezono metu pasižiūrime, kaip sužaidė kiti. Neskaičiuojame, nedėliojame, žiūrime save. Visų pirma turime laimėti patys, o kitkas nepriklauso nuo mūsų, ten nieko nepakeisime.

Skaityti visą pranešimą