Dažniausiai naudojamos anglų kalbos klaidos

Prieš 1 metus 214

Anglų kalba – vienas iš populiariausių variantų, naudojamų praktiškai visame pasaulyje. Visgi, dažnam asmeniui tai yra ne gimtoji, tačiau antra išmokta kalba, todėl nenuostabu, jog šią vartojant pasitaiko vienokių ar kitokių klaidų. Kai kurias iš jų galima pavadinti praktiškai universaliomis, mat jas daro skirtingose šalyse gyvenantys žmonės. Populiariausiomis galėtume įvardinti blogo artikelio panaudojimą, žodžių supainiojimą, neteisingo laiko parinkimą. Be abejo, tokių klaidų egzistuoja ir kur kas daugiau. Dėl šios priežasties, aptarsime pagrindines bei dažniausiai pasitaikančias – galbūt suprasite, jog kažkuris aspektas galioja ir Jums, o tai pagelbės pasitaisyti.

Blogo artikelio panaudojimas

Anglų kalboje įvairūs artikeliai yra naudojami itin dažnai. Galėtų atrodyti, jog pastaruosius perprasti nėra taip jau sudėtinga. Belieka tik įsigilinti į sakinio reikšmę ir apsispręsti, kurį variantą „the“, „a“ ar „an“ panaudoti geriausia. Be to, du pastarieji yra ganėtinai panašūs, todėl atsirinkti turėtų būti paprasčiau. Tačiau šie ir kiti anglų artikeliai daugeliui asmenų sukelia nemažai vargo. Vienas iš dažniausiai pasitaikančių sunkumų – tai atskirti kuomet reikėtų panaudoti „the“. Iš esmės, šis artikelis pabrėžia kažkokio aspekto išskirtinumą. Visais kitais atvejais, ramia širdimi galite telktis į „a“ bei „an“ variantus.

Tu ar tavo?

Tikriausiai kiekvienas turintis anglų kalbos pradmenis puikiai žino žodžius – „your“ and „you‘re“. Visgi, nors kai kurios taisyklės gali atrodyti itin akivaizdžios, daugelis asmenų vis tiek suklysta. Tačiau, pergyventi nereikėtų, mat šioje srityje kartais susipainioja net tie, kuriems anglų kalba jau yra gimtoji. Iš esmės, reikėtų atsiminti, jog „your“ reiškia „tavo“, o „you‘re“ yra žodžių „you are“ trumpinys. Pastarojo reikšmė yra tikrai paprasta – „tu esi“. Žinoma, ši klaida dažniausiai pasitaiko rašyboje, mat kalbant tai gali nė nepasijausti. Taigi, neskubėkite, būkite atidūs ir bent kelis kartus perskaitykite tekstą, prieš jį siųsdami.

Neteisingo laiko parinkimas

Naujos kalbos išmokimas reikalauja išties nemažai pastangų. Nenuostabu, jog viena iš dažniausiai žmonių daromų klaidų – tai neteisingo laiko parinkimas. Ši taisyklė galioja tiek kalbant, tiek rašant. Visgi, įprastai rašydami asmenys bent jau gali stabtelėti ir apgalvoti, kurį laiką pasirinkti geriausia. Tuo tarpu, kalbant realiuoju laiku – tai padaryti tampa kiek sudėtingiau. Dėl šios priežasties, čia reikėtų pabrėžti įgūdžių svarbą. Nors galite puikiai išmanyti esmines anglų kalbos taisykles, jeigu pastarųjų kuo dažniau nepritaikysite – išmokti taps sudėtingiau. Kita vertus, nuolat vartodami įvairius laikus, bėgant laikui imsite tai daryti automatiškai, nė nepagalvoję, kurią ir kodėl taisyklę nusprendėte pasirinkti šioje situacijoje.

Panašių žodžių maišymas

Dar viena, ganėtinai dažnai žmonių kartojama klaida – tai panašių žodžių maišymas tarpusavyje. Neretai tai pasitaiko būtent rašyboje, o kiek anksčiau jau pateikėme vieną iš pavyzdžių „your“ ir „you‘re“. Visgi, nors šis variantas yra vienas iš dažniausiai daromų klaidų, pastarųjų egzistuoja kur kas daugiau. Tarkime, itin panašiai skambantys žodžiai „weather“ ir „whether“ reiškia itin skirtingus dalykus. Tad, netinkamai šiuos pavartoję, galite visiškai pakeisti sakinio esmę. Taipogi, daugelis asmenų susimaišo tarp „hear“ bei „here“. Kaip jau minėjome anksčiau, kalbant tai padaryti yra kiek sudėtinga. Kita vertus, rašant reikėtų būti atidesniems, mat adresatas gali nesuprasti, ką norėjote pasakyti. Reikėtų paminėti ir dar vieną, itin dažnai pasitaikantį variantą – „too“, „two“ bei „to“. Pirmasis reiškia „irgi“, antrasis „du“ ir abu šie žodžiai nėra susiję nei tarpusavyje, nei su trečiuoju variantu. Taigi, būkite atidūs.

Skaityti visą pranešimą