Cisternoje iš Baltarusijos – milijono verta kontrabanda

Prieš 1 metus 46

Lietuvos muitinėje baigta skaičiuoti dar sausio 15 d. Lavoriškių kelio poste sulaikytas kontrabandines cigaretes. Tądien muitinės pareigūnai, patikrinę iš Baltarusijos įvažiavusį vilkiką su cisterna, pastarąją rado pilną prikimštą kontrabandinių rūkalų. Iš viso aptikta daugiau nei 300 tūkst. pakelių cigarečių, jų vertė viršija milijoną eurų.

Cisterną gabenantis vilkikas „Mercedes Benz“ į Lavoriškių kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo sekmadienį, apie 2 val. nakties.

Kontrabandos iškrovimo darbai gerokai užtruko – tik šiomis dienomis paaiškėjo, jog vilkiku iš viso vežta net 304 900 pakelių septynių rūšių rūkalų.

Daugiausia gabenta cigarečių „NZ Gold“, jų rasta 208 tūkst. pakelių. Aptikta ir 35 tūkst. pakelių „Queen Superslim“, taip pat dideli kiekiai rūkalų „NZ 8“, „NZ 10“, ‚Minsk Superslim“ ir „Minsk Capital“, šiek tiek (1 tūkst. pakelių) „Queen Menthol“.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, o vėliau Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu suimtas mėnesiui. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.

<script type="text/javascript" rel="gallery" src="//g.dcdn.lt/dgs/loader.php#id=351323"></script>

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą