Čia tai bent ribojimas: bankas spręs duoti jums jūsų pinigus ar ne

Prieš 1 metus 218

Visi kiek daugiau santaupų sukaupę gyventojai turėtų pradėti mokytis rašyti įtikinamus laiškus. Tokią situaciją sukurs nauji banko „Swedbank“ reikalavimai. Lietuvoje nuo rugsėjo 1-osios besigryninsiantys bent 10 tūkstančių eurų bus priversti pateikti paaiškinimą dėl grynųjų panaudojimo.

Naivūs pasiteisinimai

Dalis „Swedbank“ klientų jau praėjusią savaitę sulaukė pranešimų apie atnaujinamus įkainius ir griežtinamas grynųjų operacijų sąlygas. Visi šie pokyčiai prasidės kartu su naujais mokslo metais.

Jeigu klientai gryninsis 10 tūkstančių eurų ar didesnę sumą, bankui turės „pateikti paaiškinimą dėl planuojamo grynųjų pinigų panaudojimo“.

Pasak bankininkų, įkainių pokyčiai atlikti įvertinus išaugusius kokybiškų ir saugių banko paslaugų teikimo kaštus bei įgyvendinant pinigų plovimo prevencijos reikalavimus.

Šoktels įkainiai

Taip pat banko klientai per vieną dieną galės įmokėti grynaisiais pinigais ne daugiau kaip 10 tūkstančių eurų atsiskaitydami su banku už suteiktas paslaugas ar vykdydami esamus įsipareigojimus. Be to, nebebus teikiama grynųjų pinigų įnešimo į kito kliento sąskaitą paslauga.

Banko apetitas auga kaip reikiant – pučiasi ir įkainiai. Privatiems klientams minimalus kasdienių paslaugų mokestis augs nuo 0,7 Eur iki 1 Eur per mėnesį. „Debit Mastercard“ mėnesinis kortelės administravimo mokestis šoktels nuo 0,7 Eur iki 1 Eur, tuo atveju, kai mokėjimo kortelė nebus priskirta paslaugų planui.

Radviliškio krašto“ informacija

Skaityti visą pranešimą