Bus išbandomas į „Google Maps“ integruotas Vilniaus transporto tvarkaraštis

Prieš 1 metus 81

Vilniuje ketvirtadienį bus išbandyta į populiarią pasaulyje kelionių planavimo platformą „Google Maps“ integruota informacija apie Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos viešojo transporto judėjimą realiu laiku.

Naujovė leidžia išmaniajame telefone stebėti transporto buvimo vietą, maršrutus – tai palengvins keleivių judėjimą trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose, teigia Susisiekimo ministerija.

„Anksčiau jiems prieinama buvo tik statinė informacija – į kurį sustojimą atvyks jiems reikalingas autobusas ar troleibusas ir kokiu maršrutu jis važiuos. Nuo šiol išmaniuosius telefonus pasiekia dinaminiai duomenys – transporto priemonės judėjimas realiu laiku“, – teigia susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Norint, jog tokia „Google Maps“ funkcija veiktų Lietuvoje, miestų įmonės turėjo susisteminti informaciją ir pasaulinio standarto formatu ją pateikti į ministerijos valdomą informacinę sistemą „Vintra“.

Rugsėjo 22-osios rytą naująją funkciją išbandys M. Skuodis – 11 val. iš Vilniaus centro kartu su Vilniaus mero pavaduotoju Tomu Gulbinu jis keliaus į darbo susitikimą Seime.

Skaityti visą pranešimą