Ar vaikai turės galimybę lankyti darželį vasarą?

Prieš 1 metus 183

Atėjus vasarai prasideda atostogų metas. Tik, deja, ne visi tėvai, turintys ikimokyklinio amžiaus vaikų, turi galimybę atostogauti. Šiemet, kaip ir kiekvieną vasarą, iškyla klausimas – ar vaikai vasaros metu turės galimybę lankyti lopšelį – darželį, nes jeigu nėra nei senelių, nei vyresnių brolių ir seserų, tektų mažylio priežiūrai samdyti auklę.

Visų dirbančių tėvų vaikai į darželius pateksPasak Radviliškio rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus specialistės Juditos Steponavičienės, tėvų nerimui nėra pagrindo – Radviliškio mieste visi lopšeliai – darželiai dirbs ir visų dirbančių tėvų vaikai į juos pateks.

„Visų dirbančių tėvų vaikai į lopšelius – darželius pateko ir praėjusiais metais, tik, atrodo, į „Eglutės“ lopšelį – darželį nebuvo priimtas vaikas, kurio vienas tėvas vasarą dirbo, o kitas – ne. Tik mums, švietimo specialistams, skaudu, kad kai kurie tėvai nenori savo vaikams vasarą suteikti  laisvesnio laiko: pasitaiko atvejų, kai abu tėvai nedirba ir nori vasarą savo atžalą vesti į darželį“,- sakė J. Steponavičienė.

Šeduvos lopšelis – darželis dirbs tik birželį Sunerimę dirbantys mažųjų šeduvių tėvai – Šeduvos lopšelis – darželis  dirbs tik birželio mėnesį, o liepą ir rugpjūtį šioje ugdymo įstaigoje bus atliekama didelė renovacija.
„Liepos – rugpjūčio mėnesiais Šeduvos lopšelyje darželyje bus vykdoma didelė renovacija, todėl jis neturės sąlygų dirbti ir duris atvers tik rudenį“,- žurnalistams sakė J. Steponavičienė.
Švietimo specialistė paklausta, kur dirbantiems tėvams reikės šiuos du mėnesius dėti savo vaikus, šyptelėjo: „Ne taip užduodate klausimą“.

Ką gi, įprasta situacija – „skęstančiųjų gelbėjimas – pačių skęstančiųjų reikalas“.

Jonas Petrikas

Skaityti visą pranešimą