Anušauskas apie JT komentarus: ką jie ten veikė visus metus, kai okupantas tūkstančiais žudė ukrainiečius?

Prieš 1 metus 50

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas socialiniame tinkle nusistebėjo Jungtinių Tautų atstovų pozicija dėl sustiprėjusios Vakarų šalių paramos karine technika Rusijos užpultai Ukrainai.

„Iš pradžių paleidžiami 24 "Shahed 136/131" bepiločiai, kurie numušami, bet padeda išsiaiškinti priešlėktuvinės gynybos pozicijas. Paskui paleidžiamos 55 sparnuotosios raketos (Kh-101, Kh-555, Kh-47, "Kalibr", Kh-59) iš lėktuvų Tu-95, Su-35, MiG-31K ir laivų iš Juodosios jūros akvatorijos. Ukrainos oro gynyba sunaikino 47 iš 55 sparnuotųjų raketų: 20 iš jų Kijevo rajone. Be to, trys iš keturių valdomų raketų X-59 nepasiekė savo taikinių. Ir šie rezultatai dar neatkeliavus daugumai pažadėtų priešlėktuvinių sistemų“, – praėjusios dienos karo įvykius feisbuke komentavo A. Anušauskas.

Ministrą nustebino Jungtinių Tautų vadovų kalbos, kad ginklų tiekimas Ukrainai „neprisideda prie taikos“.

„Matyt, turėtume vežti gėles okupantų sutikimui. "Mes neketiname komentuoti kiekvieną kartą, kai Ukraina gaus naujų ginklų. Mes norėtume matyti teisingą pasaulį pagal JT Chartiją ir tarptautinę teisę. Tačiau tai, ką matome, nestumia mūsų šia kryptimi“, – sakė JT generalinio sekretoriaus atstovas Stéphane'as Dujarric'as. Ką jie ten veikė visus pastaruosius metus, kai okupantais tūkstančiais žudė ukrainiečius?

„Leopardų koalicijoje“ jau 12 valstybių. Papildė Kanada“, – feisbuke rašo krašto apsaugos ministras.

Po vakarykštės Rusijos raketų atakos beveik visoje Ukrainoje taikomi elektros tiekimo ribojimai. Odesoje dėl jų sutriko ir vandens tiekimas. Pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, sudėtingiausia padėtis Lvivo, Vinycios, Kijivo, Sumų ir Poltavos srityse.

Elektros tiekimo sutrikimai fiksuojami daugelyje šalies vietų, nors Ukrainos pajėgoms pavyko numušti 47 iš 59 Rusijos raketų ir visus 24 iranietiškus dronus, paleistus į šalies civilinę infrastruktūrą.

Pasak V. Zelenskio, jau 12 šalių sutiko Ukrainai perduoti tankų. Per naktinį kreipimąsi jis paragino ir toliau didinti ginklų tiekimą.

Skaityti visą pranešimą