Ambrulevičius pyko ant savęs už klaidą, bet Lietuvos pora kovos dėl medalių: viskas įmanoma

Prieš 1 metus 51

Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed Europos dailiojo čiuožimo čempionate solidžiai pradėjo kovą dėl medalių. Po trumposios programos Lietuvos porą nuo trečios vietos skiria tik 0,23 balo. Po starto Espe S. Ambrulevičius graužėsi dėl padarytos klaidos, bet atsigriebti dar įmanoma. „Žinom, kad viskas bus labai arti vienas kito, bet reikia pirma savo darbą atlikti, o tada kalbėsime“, – apie laukiančią kovą finale kalbėjo S. Ambrulevičius. 

Lietuvos ledo šokėjų pora ant ledo iščiuožė po užtikrinto pagrindinių konkurentų Juulios Turkkilos ir Matthiaso Versluis pasirodymo. Namų palaikymą turintys suomiai už trumpąją programą gavo 77,56 balo. S. Ambrulevičius ir A. Reed žinojo, kad jų sezono rekordo užtektų aplenkti šeimininkus.

Visgi, iki jo pritrūko. S. Ambrulevičiaus klaida tvizluose lėmė, kad Lietuvos porą teisėjai įvertino 77,33 balo.

„Vieną klaidą padariau, kuri tikrai kainavo nemažai. Jeigu nebūtų tos klaidos, būtų viskas labai gerai. Dabar taip gavosi. Šiek tiek pikta ant savęs. Yra kaip yra. Visada gaila, kai kažkur palieki taškų, kuriuos galėjai turėti.

Iš tikrųjų, mūsų programos stipriai tobulėja į priekį. Kai anksčiau reikėdavo labai švariai sučiuožti, kad gautum tiek taškų, tai dabar su klaida gavome labai arti savo sezono geriausio rezultato. Rytoj jau turėsiu pamiršti šią klaidą. Tiesiog sportas yra toks dalykas. Atrodo, kad šioje vietoje anksčiau klaidų nedarei, bet kartais išlenda. Negali ant to sėdėti ir išgyventi“, – po pasirodymo kalbėjo S. Ambrulevičius.

Prieš laisvąją programą nežymiai nuo Suomijos dueto atsiliekanti Lietuvos pora turės pasistengti laisvojoje programoje. Už ją šį sezoną Suomijos ledo šokėjai buvo įvertinti 2 balais geriau nei S. Ambrulevičius ir A. Reed.

Lietuvai atstovaujanti amerikietė prognozuoja atkaklią kovą dėl bronzos medalių: „Gali atsitikti bet kas. Viskas yra pasiekiama. Mums garbė būti pretendentais į medalius. Mums tai daug reiškia ir mes tikrai kovosime. Bus įtempta kova, visi čia esantys yra nuostabūs atletai. Mes jiems visiems linkime sėkmės.“

S. Ambrulevičius koncentruojasi į savo pasirodymą: „Žinome, kad viskas bus labai arti vienas kito, bet reikia pirma savo darbą atlikti, o tada kalbėsim.“

Finale laukia atkakli kova ir dėl aukso. Po trumposios programos Italijos pora Charlene Guignard ir Marco Fabbri (85,53) nežymiai lenkia britus Lilah Fear ir Lewisą Gibsoną (84,12).

Ledo šokėjai laisvąją programą atliks rytoj. Tiesioginė transliacija nuo 20 valandos per LRT Plius ir portale LRT.lt.

Skaityti visą pranešimą