Alytuje pristatyti pirmieji mieste elektriniai autobusai

Prieš 1 metus 68

Alytuje pirmadienį pristatyti du pirmieji mieste elektriniai autobusai, artimiausiu metu savivaldybė pirks dar penkias tokias transporto priemones.

Kaip pranešė savivaldybė, netrukus šios transporto priemonės išriedės į Alytaus miesto gatves. Planuojama, kad atnaujinant autobusų parką iki 2030 metų mieste važinės tik elektra įkraunamas viešasis transportas.

Savivaldybė BNS nurodė, kad autobusai įsigyti iš įmonės „Altas komercinis transportas“, vieno jų kaina – 246 tūkst. eurų.

Alytaus meras Nerijus Cesiulis pabrėžė, kad šis viešasis transportas bus patogesnis, naujesnis, tylesnis ir komfortiškesnis.

„Dabar deriname su bendrove „Kautra“, kiek galėtų kainuoti vieno kilometro kaina, nes rinkoje skirtingos kainos ir, kol vyko pirkimų procedūros, numatytos kainos pakito. Tikimės, kad autobusai galės 100 km nuvažiuoti sunaudodami 50 kW energijos. Mes taip pat kėlėme reikalavimą, kad vasarą salone būtų vėsu, autobusai būtų kondicionuojami ir šildomi žiemą“, – per autobusų pristatymą kalbėjo meras.

Numatoma, kad nauji elektriniai autobusai galės nepakrauti važiuoti beveik visą dieną.

85 proc. autobusų įsigijimo išlaidų finansuota iš Europos Sąjungos lėšų, likusi 15 procentų – iš savivaldybės.

Pasak savivaldybės, Alytus yra trečiasis Lietuvos miestas, kuriame važinės visiškai elektriniai autobusai.

Skaityti visą pranešimą