Aktyvistai ragina neiti į „Amber Food“ tinklo restoranus: dalis atėjusiųjų pavalgyti apsigalvojo

Prieš 1 metus 117

Trečiadienį aktyvistai visoje Lietuvoje ragina neiti į „Amber Food“ tinklui priklausančius restoranus dėl, jų teigimu, sąsajų su verslininku bei „Vičiūnų“ įmonių grupės savininku Visvaldu Matijošaičiu, kurio prekės ženklas „Viči“ vis dar nėra pasitraukęs iš Rusijos, nepaisant šios šalies valdžios vykdomo karo Ukrainoje.

Kaip teigiama organizatorių pranešime, aktyvistai renkasi prie beveik 20 su V. Matijošaičiu ir jo šeimos nariais siejamų restoranų, tarp kurių yra tokie prekių ženklai „Charlie Pizza“, „La Crepe“, „Katpėdėlė“, „Grill Terrace“, „Lunch'Up“, „Manami“, „Sugarmour“ ir kt.

Vieno iš pagrindinio akcijos informatoriaus Olego Šurajevo teigimu, prie kiekvieno iš restoranų atėjo po 2 savanorius, kurie paprasčiausiai informuoja ateinančius restoranų klientus apie „Viči“ veiklą Rusijoje bei sąsajas tarp „Viči“ bei lankomų restoranų. „Kiekvienam žmogui yra paliekama pasirinkimo laisvė ir toliau lankytis restorane, kadangi akcijos savanoriai veikia tik kaip informatoriai“, – teigiama pranešime.

Pasak O. Šurajevo, per pusę dienos prie akcijos jau prisijungė kelios dešimtys savanorių, o savo pusryčių ar pietų lokaciją pakeitė daugiau kaip 200 žmonių. Akcijos dalyviai neslepia, kad nors šiuo metu daugiausiai dėmesio skiriama būtent „Vičiūnų grupės“ veiklai Rusijoje, greitu metu panašaus aktyvistų dėmesio turėtų susilaukti ir kitos lietuviškos bendrovės, nenutraukiančios savo veiklos Rusijoje.

Bendradarbiavimą su „Amber Food“ jau nutraukė „Wolt“ ir „Bolt Food“

Akciją palaikantys žmonės džiaugiasi, kad „Amber Food“ maistą išvežioti jau atsisakė ir „Bolt Food“ bei „Wolt“ maisto išvežiojimo bendrovės, kurios neseniai šiuos restoranus buvo grąžinusios į savo pasiūlą.

Pasak „Wolt Baltics“ generalinės direktorės Liss Ristal, „Wolt“ prieš kelias savaites sustabdė bendradarbiavimą su „Amber Food Group“, nes buvo neaiškumų dėl jų ryšių su Rusija: „Tačiau „Vičiūnų grupė“ pažadėjo nutraukti gamybą Rusijoje ir visiškai pasitraukti iš Rusijos rinkos, o „Amber Food Group“ mus patikino, kad nepaisant tų pačių savininkų, įmonė nėra integruota į „Vičiūnų grupės“ struktūrą, neturi konsoliduotų ataskaitų ir veikia visiškai nepriklausomai.

Remdamiesi šiais patikinimais, atnaujinome bendradarbiavimą su „Amber Food Group“. Deja, daugelio patikimų šaltinių teigimu, „Vičiūnų grupė“ ir toliau gamina Rusijoje, o „Amber Food Goup“ ryšiai su tam tikromis šalimis/subjektais ir Rusijos valdžia yra neaiškūs. Atsižvelgiant į šią informaciją, mūsų bendradarbiavimas su „Amber Food Group“ yra sustabdytas nuo 2022 m. balandžio 19 dienos. Ateityje artimiausiu metu platformoje neturėsime jokių „Amber Food Group“ restoranų.“

„Bolt Food“ situacijos kol kas oficialiai nekomentuoja, tačiau aplikacijos naudotojai teigia „Amber Food“ restoranų joje neberanda, o ir „Bolt Food“ vartotojų aptarnavimo specialistai sako, kad restoranai platformoje nebepasiekiami, kadangi „viešai duoti pažadai nevykdomi.“

Delfi.lt ir LRT.lt teigimu, „Amber Food“ atstovai situacijos kol kas nekomentuoja. Balandžio 5 dieną „Vičiūnai“ paskelbė, kad iš Rusijos žada pasitraukti per 4 mėnesius, tačiau didžioji dalis Lietuvos visuomenės tokį įmonės sprendimą laiko kaip bandymą sutaupyti pinigų delsiant laiką.

Skaityti visą pranešimą