Aiškėja sudegintos koplytėlės aplinkybės: nepilnamečiai buvo sužaloti, petardas gavo iš tėvų

Prieš 1 metus 65

Policija informavo, kad praėjusių metų gruodžio 30-osios vakare ugniagesiai buvo iškviesti gesinti minėtose kapinaitėse įsisiautėjusios ugnies – atvira liepsna degė nedidukė, apie 1,5 m ilgio ir tokio pat pločio, prieš dešimtmetį kaimo bendruomenės įrengta koplytėlė. Atvykusios priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos ją rado degančią atvira liepsna. Sudegė koplytėlė ir joje buvusios gėlių puokštės bei žvakės, apdegė viduje buvusios šventųjų statulėlės.

Lankydamiesi koplytėje, gyventojai čia palikdavo dirbtinių gėlių puokščių, šventųjų statulėlių, maldaknygių, uždegdavo žvakių stikliniuose bei plastikiniuose induose. Tiriant šį gaisrą, buvo gauta informacija, kad prieš gaisrą prie koplytėlės buvo pastebėti du nepilnamečiai – 12-kos ir 15-os metų berniukai.

 nepilnamečiai buvo sužaloti, petardas gavo iš tėvų

© Šiaulių aps. VPK

Tad viena gaisro priežasties versija – ugnis įsiplieskė nuo degančios žvakės, kita – gaisrą galėjo sukelti, neatsargiai su ugnimi elgdamiesi minėti vaikai. Apsilankius jų šeimose, paaiškėjo, kad jaunesniajam ant rankos yra nudegimo žymė. Pasirodo, berniukai tą vakarą nutarė patirti petardų sprogimo keliamų emocijų. Gauti pirotechnikos gaminių problemų nebuvo, nes vieno jų šeima, ruošdamasi Naujųjų metų sutikimui, jais buvo apsirūpinusi. Nepilnamečiai jų išbandyti patraukė į kapinaites. Nesėkmingai uždegta petarda apdegino 12-mečiui ranką ir sukėlė gaisrą koplytėlėje. Išgąsdinti sprogimo garso, berniukai spruko iš kapinių ir petardų sprogdinimą tęsė ant kelio.

Ši istorija – dar viena pamoka tėvams: pirotechnikos gaminių nelaikyti laisvai vaikams prieinamoje vietoje ir jiems įteigti, kad petarda nėra žaislas ir, netinkamai elgiantis, galima ne tik pačiam susižaloti, bet ir kitus traumuoti arba sukelti gaisrą, dėl kurio kyla materialinių nuostolių.

 nepilnamečiai buvo sužaloti, petardas gavo iš tėvų

© Šiaulių aps. VPK

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą