A. Tapinas paskelbė naują pilietinę akciją „VisoVisvaldai”

Prieš 1 metus 95

Iki savivaldos rinkimų likus 38 dienoms, visuomenininkas ir žurnalistas Andrius Tapinas skelbia naują pilietinę akciją „visoVisvaldai”. Akcijos tikslas – gelbėti Kauną.

„Sakoma, kad miestų merų rinkimas pačių miestiečių reikalas. Iš esmės – taip, galima išsirinkti šiek tiek teistą, o gal šiek tiek keistą. Galima išsirinkti šiek tiek korumpuotą arba tą, kuris susitemps į savivaldybę savo vaikus ir gyvenimo drauges. Ir tvarkoj – juk to miesto gyventojams su juo gyventi.

Bet šiemet yra viena išimtis – Kaunas gali išsirinkti žmogų, kuris padeda priešui veikti prieš Ukrainą ir tuo pačiu prieš Lietuvos valstybę. Kuris net nesiruošia nutraukti savo verslo rusijoje, semia kruviną pelną ir rašistams mokamais mokesčiais remia okupantų armiją.

Ir čia jau yra bendras reikalas. Kaunas yra mūsų Bostonas ir Liverpulis, Kaunas yra Kalanta ir Žalgiris. Kaunas yra patriotizmas, laisvė ir pasipriešinimas. Aš atsisakau tikėti, kad Kaunas be kovos atsiguls po kruvino caro kojomis.

Taip, tai Dovydo kova prieš Galijotą. Taip, asfalto, stadiono ir praeities merų bėdų svaigulys stiprus. Taip, kiti kandidatai gal ir ne svajonių, bet jie bent jau neveikia prieš valstybę. Taip, šansų nėra daug.

Bet ir prieš pradedant kampaniją prieš Tomaševskį visi sakė – nieko jums nesigaus, o mes tada sakėm: „įvertinkim rinkimų naktį”. Ir mes buvom teisūs. Mes nugalėjom. Visi kartu.

Ir dabar sužinosim tik padarę. Kartu su jumis. Kampaniją, skirtą pasakyti „Viso, Visvaldai”. Jauskis nejaukiai, kai tavo nepotizmas, korupciniai ryšiai ir tyčiojantis iš Ukrainos uždirbti kruvini rubliai bus viešinami ir viešinami visais įmanomais kanalais.

Ir kiekvienas kaunietis galės apsispręsti – kas jam svarbiau. Mes kviesime Visvaldą diskutuoti, skirsime jo pozicijai vietos laikraščiuose ir straipsniuose, raginsime visus būtinai ateiti į rinkimus kovo 5 dieną ir atiduoti savo balsą už bet kurį kandidatą, kuris nespjauna skrepliais į laisvę ir demokratiją arba tiesiog nupiešti biuletenyje tą dalyką, kurį Visvaldas deda ant Ukrainos kovos.

Viso, Visvaldai? Kas žino, kaip šitie žodžiai nuskambės po rinkimų su jūsų visų pagalba. Nes nepabandęs nežinosi. Ir gailėsies, kad nepabandei”, – socialiniame tinkle „Facebook” rašė A. Tapinas.

Leidybai, reklamai ir kitiems diskusinės kampanijos reikalams Laisvės TV atidarė specialią sąskaitą. A. Tapinas žada, kad gyventojai kaip visada žinos, kur ir kaip bus panaudoti paaukoti pinigai.

„Be kovos nebus ir pergalės. Kartą jau parodėm, kad galim. Nelikit nuošaly ir dabar, pasidalinkit žinia ir prisidėkit prie atsisveikinimo su caru Visvaldu!” – prisidėti ragino žurnalistas.

Skaityti visą pranešimą