2021 m. „Google” paieškos tendencijos Lietuvoje: pandemijos valdymo priemonės, futbolo čempionatas ir „Eurovizija“

Prieš 2 metus 370

Kiekvienais metais prieš Kalėdas, „Google“ turi tradiciją paskelbti tendencingiausių pastarųjų 12-os mėnesių užklausų sąrašą. Jame atskleidžiama, kokie įvykiai, naujienos, žmonės, filmai, muzikos atlikėjai labiausiai patraukė vartotojų dėmesį Lietuvoje.

Pasaulinė pandemija išliko aktualia tema visus metus. Lietuviai aktyviai domėjosi priemonėmis, kurios padėtų kovoje su pandemija: „galimybių pasas“, „Vakcina Vilnius“, „Korona stop“ – šios užklausos pateko į tendencingiausių paieškų dešimtuką. Tačiau skirtingai nei praėjusiais metais, lietuviai aktyviai domėjosi sporto ir pramoginiais renginiais. „Euro 2020“ futbolo pirmenybės tapo tendencingiausia 2021-ųjų paieška, po kurios sekė „Eurovizijos“ dainų konkursas. O konkursą laimėjusios Italijos atstovų grupės „Måneskin“ vokalistas Damiano David atsidūrė tendencingiausių žmonių paieškos dešimtuko penktoje vietoje.

Taip pat tendencingiausių paieškų dešimtuke – ralis „Dakaras 2021“, didelio susidomėjimo ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje sulaukęs serialas „Squid game“ bei užklausa „Bitcoin kaina“.

Daugiau laiko praleidžiant namuose, ėmėme daugiau gaminti, todėl vienomis tendencingiausių paieškų tapo receptai. Lietuviai ieškojo informacijos, kaip pasigaminti tradicinius patiekalus: kibinus bei tinginį. Taip pat lietuvius domino gurmaniški patiekalai: midijos, sušiai.

Kaip ir kasmet, lietuviai „Google“ ieškojo informacijos ne tik apie tai, kas vyksta šalyje, bet ir už jos ribų. Rezultatų suvestinė rodo, kad juos domino JAV prezidentas Joe Bidenas, anapilin iškeliavęs Anglijos karalienės Elžbietos II vyras Edinburgo hercogas Princas Filipas. Taip pat tendencingiausių žinomų žmonių paieškos antroje vietoje atsidūrė kitąmet Lietuvoje koncertuosianti atlikėja Dua Lipa.

„Google“ jau 21 m. pristato apžvalgą apie tai, kokių žmonių, įvykių, naujienų, filmų ir kitų dalykų pasaulio gyventojai ieškojo internete. Tyrimo metu nustatomos naujos, per kalendorinius metus didžiausią paieškos srautą sugeneravusios frazės. Iš apžvalgos automatiškai eliminuojamos pasikartojančios ankstesnių metų paieškos, siekiant nustatyti, kuo būtent šiais metais internautai domėjosi labiausiai.

Sužinoti daugiau informacijos apie „Google“ paieškos tendencijų rezultatus visame pasaulyje galite čia.

Žemiau pateikiame tendencingiausias 2021 m. lietuvių paieškas „Google“:

Tendencingiausios paieškos:

  1. Euro 2020
  2. Eurovizija 2021
  3. Galimybių pasas
  4. Esveikata
  5. Vakcina Vilnius
  6. Deklaravimas
  7. Squid Game
  8. Dakaras 2021
  9. Korona stop
  10. Bitcoin price

Žmonės:

  1. Simas Grabauskas
  2. Dua Lipa
  3. Viktorija Siegel
  4. Prince Philip
  5. Damiano David
  6. Giedre Vaskyte
  7. Travis Scott
  8. Joe Biden
  9. Karina Krysko
  10. Agne Jagelaviciute

Receptai:

  1. Tinginys
  2. Midijos
  3. Sushi
  4. Kibinai
  5. Pavlova
  6. Vafliai
  7. Brownie
  8. Blynai
  9. Kugelis
  10. Granola

Prekių ženklai:

  1. Forum Cinemas
  2. About You
  3. Zoom
  4. Zalando
  5. Iphone 13
  6. Omniva
  7. Lidl plus
  8. GME
  9. LKL
  10. Premier League
Skaityti visą pranešimą