Vilniuje projektuojama nauja kompiuterių detalių gamykla: gyventojai kviečiami išsakyti nuomonę

Prieš 1 metus 86

Vilniuje, Rasose, buvusioje Kuprioniškių gyvenvietėje, projektuojamas naujas administracinis ir gamybinis pastatas. Jei po visuomenės pastabų savivaldybė pritars projektiniams pasiūlymams, šioje vietoje iškils „Teltonika High-Tech Hill“ gamykla.

Gaujos g. 4 neužstatytame sklype projektuojamos administracinės ir gamybinės patalpos užims 32,5 tūkst. kv. m.  „Teltonika High-Tech Hill“ planuoja, kad projektuojamame administracijos pastate dirbs apie 50 darbuotojų. Gamyba vyks trimis pamainomis. Gamykloje dirbs apie 200 darbuotojų. Čia bus gaminamos PCB (spausdintinės) plokštės bei sandėliuojamos iki išvežimo.

Šiuo metu pristatomi gamybinio ir administracinio pastato projektiniai pasiūlymai, su kuriais galite susipažinti čia: https://bit.ly/3U2cG8I

Atkreipiame dėmesį, kad viešai konsultacijai pristatomi projektai dar nėra sulaukę savivaldybės pritarimo – specialistai sprendimą priima įvertinę ne tik projekto sprendinius, bet ir visuomenės pastabas.

Pastatas suprojektuotas trijų aukštų. Administracinio korpuso fasadai numatomi aliuminio sistemos stiklo fasadai dekoruoti juostomis. Gamybos korpuso fasadai – aliuminio kompozito plokštės su vertikaliomis dekoratyvinėmis šviesiai pilkomis ir baltomis juostomis.

Pirmame administracinio korpuso aukšte projektuojamos bendro naudojimo patalpos – persirengimo kambariai, sanitariniai mazgai, valgykla. Gamybos korpuse numatomos sunkiasvorių automobilių rampos rytinėje bei pietinėje dalyse, projektuojamos sanitariniai mazgų, sandėliavimo, gamybos patalpos. Taip pat numatomos techninės patalpos – siurblinė, katilinės, elektros įvadas, suspaustas oras, siurblinė, vandens įvadas, ryšių patalpos.

Numatomi du įvažiavimai šiaurinėje pusėje iš Ditvos gatvės.

Projekte numatomos 250 automobilių stovėjimo vietų ir 40 dviračių parkavimo vietų.

Želdynų plotas apims 16 proc. teritorijos. Sklypo plotas – 62,8 tūkst. kv. m.

Anot projektuotojų UAB „2L Architects“, statomas pastatas ir juose vykdoma veikla neblogins šalia esančių teritorijų aplinkos garso klasių rodiklių. Visi fragmentinį triukšmą keliantys faktoriai (mechanizmų darbas ir pan.) vykdomi tik gamybos ceche.

Projekto statytojas – UAB „Power group property“.

Skaityti visą pranešimą