Vilniaus gyventojai kviečiami išsakyti nuomonę dėl daugiabučių komplekso Naujosiose Santariškėse

Prieš 1 metus 88

Vilniuje, Verkių seniūnijoje, projektuojamas dar vienas gyvenamųjų namų kvartalas. Jei po visuomenės pastabų savivaldybės specialistai pritars projektiniams pasiūlymams, šioje vietoje iškils 12-a keturių aukštų daugiabučių, kuriuose bus įrengta apie 180 butų.

Šiuo metu pristatomi daugiabučių kvartalo projektiniai pasiūlymai, su kuriais galite susipažinti čia: https://bit.ly/3VfDjbq.

Atkreipiame dėmesį, kad viešai konsultacijai pristatomi projektai dar nėra sulaukę savivaldybės pritarimo – specialistai sprendimą priima įvertinę ne tik projekto sprendinius, bet ir visuomenės pastabas.

Gyvenamasis kvartalas projektuojamas neužstatytoje 2,8 tūkst. kv. m teritorijoje tarp Santariškių ir Dangeručio gatvių. Projektiniuose pasiūlymuose numatyta, kad tai bus mažaaukščiai – iki keturių aukštų – pastatai. Kiekviename iš jų bus įrengta po 15 butų. Visuose aukštuose suprojektuota po tris ar keturis 2–3 kambarių butus.

Sklypo viduryje suprojektuotas vidinis kiemas skiriamas tiek aktyviam, tiek pasyviam laisvalaikiui. Čia numatytos vaikų žaidimų, paauglių sporto aikštelės, vieta piknikui, zonos ramiam gyventojų poilsiui. Bėgimo takas visas šias zonas sujungia į vieną rekreacinę erdvę. 44 proc. teritorijos užims želdynai.

Prie daugiabučių bus įrengtos 195 automobilių stovėjimo vietos ir 72 vietos dviračiams. Pagal Vilniaus miesto savivaldybės darnaus judumo planą, nuo Santariškių iki Dangeručio gatvės ir Baltų pr. numatyta įrengti tarprajoninę dviračių trasą.

Projekto statytojas – UAB „A Plius Linija“.

Skaityti visą pranešimą