Už 50 tūkstančių eurų įrengta vaikų žaidimų aikštelė užrakinta nuo vaikų

Prieš 1 metus 134


Atėjus vasarai daugelis vaikų nebelanko lopšelių – darželių ir atostogauja su tėvais, pradinukai taip pat mėgaujasi vasaros atostogomis. Aktyviems mažyliams kasdien reikalinga veika: sūpynės, karstyklės, čiuožyklos. Kadangi prie daugelio daugiabučių namų vaikų žaidimų aikštelių nėra, miesto parke ji panaikinta, mamos su vaikais patraukė į rekonstruotą Eibariškių parką, nes ten matė naujai pastatytą vaikų žaidimų aikštelę.

Žaidimų aikštelė užrakinta nuo vaikų

Kaip žinia, karštomis vasaros dienomis nerimstančius mažylius sunku užlaikyti namuose, tad vienintelis išganymas – aktyvios pramogos. Prie naujosios aikštelės ir mamų, ir vaikų laukė siurprizas – užrakinti vartai.

„Noriu pasiteirauti, kodėl užrakinta vaikų žaidimo aikštelė Eibariškių parke? Pastatė ir devyniomis spynomis užrakino. Kada planuojama ją atidaryti? Iš centrinio parko iškėlė, Eibariškių parke užrakino, tai kur vaikus atvesti?“,- į savaitraščio „Radviliškio kraštas“ redakciją kreipėsi  mama.

Seniūnas nežino, kas dedasi jo valdose

Kadangi Eibariškių parkas ir užrakintoji vaikų žaidimo aikštelė priklauso Radviliškio miesto seniūnijai, pasiteiravome miesto seniūno Ernesto Mončausko, kada aikštelės vartai bus atrakinti.

Pasirodo, kad seniūnas visiškai nežino, kas darosi jam patikėtame mieste ir atsakyti į tokį paprastą klausimą pritrūko kompetencijos.

„Jūsų paklausimą persiuntėme pagal kompetenciją Radviliškio rajono savivaldybės administracijai“,- atskriejo atsakymas redakcijai iš seniūnijos.

Po tokio atsakymo kyla klausimas – gal miesto seniūnas gyvena ne Radviliškyje ar rūpinasi kitokiais reikalais, pavyzdžiui, planuoja kokius brangius įsisavinimus, prisidengiant miesto tvarkymu?

Žaidimų aikštelė vartus atvers tik rudenį

Seniūnijai nusiuntus redakcijos klausimus „pagal kompetenciją“, į juos atsakė Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos, informacinių technologijų ir komunikacijos skyriaus vedėjas Eligijus Steponavičius.

Vedėjas informavo, kad „Eibariškių parke vaikų žaidimų aikštelė šiuo metu laikinai užrakinta, kadangi dar nėra užbaigti visi statybos darbai ir rangovas nėra pateikęs darbų perdavimo-priėmimo akto bei lėšos nėra sumokėtos. Darbų sutartis baigiasi šių metų rugsėjo 19 dieną“. Bet tai dar ne faktas, kad pasibaigus darbų sutarčiai mažyliai jau galės žaisti šioje aikštelėje. Kaip paprastai būna, darbai gali užsitęsti iki vėlyvos rudens, kai kasdien lis lietus ir žaidimai lauke nebevilios.

Aikštelės kaina – kaip gero buto

Norime priminti skaitytojams, kad naujoji vaikų žaidimų aikštelė Eibariškių parke rajono biudžetui kainavo gana brangiai –  kaip geras butas Radviliškyje. Tarybos nariui Gediminui Lipnevičiui suabejojus, ar suma ne per didelė, meras Vytautas Simelis sakė, kad viskas daroma dėl vaikų saugumo – reikia minkšto pagrindo, patikimų įrenginių. Tiesa, apie tai buvo kalbėta pavasarį vykusiame Tarybos posėdyje. Matyt, patiesti pagrindą, sumontuoti įrenginius ir aikštelę aptverti tvora reikia labai daug laiko – net keturių mėnesių. Na, o kol kas, esant šilčiausiam metų laikui, kai vaikams patartina kuo daugiau laiko praleisti lauke, naujoji vaikų aikštelė užrakinta.

Pasak Savivaldybės administracijos, žaidimų aikštelėje vaikai galės pramogauti tik nuo rugsėjo vidurio
Skaityti visą pranešimą