Ukrainoje nukautas Rusijos nusikaltėlių gaujos vadeiva – kalėjime tapo „Wagner“ samdiniu

Prieš 1 metus 87

Rusijos nusikaltėlių gaujos vadeiva Igoris Kuskas kalėjime atlikinėjo 23 metų laisvės atėmimo bausmę, kai privati karinė kompanija „Wagner“ jį užverbavo dirbti samdiniu kare Ukrainoje. Ten jis ir žuvo, praneša rusų leidinys „Business Gazeta“.

I. Kuskas vadovavo nusikalstamai grupuotei Rusijos Tatarstano respublikoje, buvo nuteistas dėl įvairių nusikaltimų, tarp jų ir nužudymų, jam skirta 23 metų laisvės atėmimo bausmė griežto režimo kolonijoje.

Jo našlė Irina sakė, kad I. Kuskas parašė laišką Čečėnijos lyderiui Ramzanui Kadyrovui, kuriame išreiškė norą prisijungti prie kovinių veiksmų. Pas kalinį tuomet atvyko „Wagner“ atstovai, vyras į frontą buvo nusiųstas liepos 25-ąją. Rugsėjo 6 d. jis žuvo per kovas Bachmuto regione Donbase.

Neseniai internete ėmė plisti įrašas, kuriame užfiksuotas pats „Wagner“ savininkas oligarchas Jevgenijus Prigožinas asmeniškai verbuojantis rusų kalinius dalyvauti kare. J. Prigožinas kaliniams žadėjo laisvę už 6 mėnesius tarnybos, bet perspėjo, kad už bandymus dezertyruoti jie bus nužudyti.

I. Kusko atvejis nurodo, kad kalinius „Wagner“ verbuoja mažiausiai nuo liepos.

Ukrainiečiai teigė, kad Maskva jau seniai vykdo slaptą mobilizaciją, joje verbuoja ir Rusijos kalinius. Praėjusią savaitę Vladimiras Putinas įsakė šalyje pradėti dalinę mobilizaciją.

Skaityti visą pranešimą