Turgelių gyventoja už prekybą alkoholiu prieš teismą stos trečiąkart (video)

Prieš 1 metus 123

Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai, reaguodami į gyventojų pranešimus dėl nelegalios prekybos alkoholiniais gėrimais Turgeliuose, organizavo policinę priemonę.

Rugsėjo 17 d. apie 10.30 val. pareigūnai apsilankė pas jiems ir vietiniams gyventojams gerai žinomą Akmenynės g. gyventoją (gimusią 1964 m.) – jos liguisto potraukio prekiauti alkoholiu negali sustabdyti nei policinės priemonės, nei taikomos baudos, nei gyventojų pasmerkimas.

Stebėdami pastarosios namus, pareigūnai užfiksavo prekybos alkoholiu faktą, po to šios moters namuose ir ūkiniuose pastatuose atliko kratą ir rado didelį kiekį – 76 l naminės degtinės.

Tradiciškai prekybos alkoholiu ,,taške“ pareigūnai rado ir kontrabandinių cigarečių, kurios visuomet pasiūlomos kaip priedas prie parduodamo nelegalaus alkoholio. Įvykio vietoje gyventojai skundėsi pareigūnams, jog šio „taško“ šeimininkė iš vietinių gyventojų, turinčių priklausomybę nuo alkoholio, pasiima paskutinius skatikus ir net po šaukštą parduoda naminę degtinę.Moteris sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Per pastaruosius trejus metus ši Turgelių gyventoja jau dukart stojo prieš teismą už nelegalią prekybą alkoholiu, tačiau teismo paskirtos jai kriminalinės bausmės, baudos neatgrasė jos liguisto potraukio pasipelnyti iš nelegalios prekybos.

Šalčininkų r. policijos komisariato pareigūnai ir toliau vykdys priemones, kurių rezultatai teigiamai veikia rajono kriminogeninę situaciją. Policijos pareigūnų darbo rezultatų dėka rajone sumažėjo smurto artimoje aplinkoje atvejų, viešosios tvarkos pažeidimų bei kitų nusikalstamų veikų, kurių pagrindinė priežastis yra alkoholio vartojimas. Kova su nelegalia prekyba alkoholiniais gėrimais ir toliau išliks prioritetinė.

Šalčininkų rajono policijos pareigūnai dėkoja gyventojams už pagalbą, nustatant nelegalios prekybos atvejus, bei ragina būti pilietiškais ir apie vietas, kuriose prekiaujama nelegaliais tabako gaminiais, ar asmenis, užsiimančius neteisėta veikla, pranešti skubiosios pagalbos tarnybų tel. 112.

Skaityti visą pranešimą