„Tesla“ JAV „atšaukia“ beveik 1,1 mln. elektromobilių: dėl galimos grėsmės žmonėms per atstumą įdiegs atnaujinimą

Prieš 1 metus 81

„Tesla“ JAV atšaukia beveik 1,1 mln. savo automobilių, kad per nuotolį atnaujintų automatinio langų uždarymo programinę įrangą. Remiantis pranešimais, minėta sistema gali netinkamai reaguoti į aptinkamą kliūtį, todėl padidėja sužeidimų rizika, pranešė „Reuters“.

Elektromobilių gamintojas pranešė Nacionalinei greitkelių eismo saugumo administracijai (NHTSA), kad per nuotolį atnaujins automatinės langų uždarymo sistemos programinę įrangą. Atšaukimas apima dalį 2017–2022 m. „Model 3“, 2020–2021 m. „Model Y“ ir 2021–2022 m. „Model S“ bei „Model X“ automobilių.

„Tesla“ teigė, kad jai nėra žinoma apie jokias su atšaukimu susijusias garantines pretenzijas, pranešimus iš įvykio vietos, avarijas, sužeidimus ar mirties atvejus, susijusius su minėtu gedimu.

NHTSA atkreipė dėmesį, kad be tinkamai veikiančios automatinio uždarymo sistemos langas gali užsidaryti pernelyg didele jėga, stipriai prispausdamas vairuotoją ar keleivį, todėl padidėja sužeidimų rizika.

NHTSA teigė, kad į sąrašą patekusios transporto priemonės neatitiko federalinio motorinių transporto priemonių saugos standarto dėl elektra valdomų langų reikalavimų.

Savo ruožtu „Tesla“ pažymėjo, kad rugpjūtį atlikdami bandymus darbuotojai nustatė, jog langų automatinio uždarymo sistemos veikimas buvo „stipresnis, nei tikėtasi“.

Gamintojas pridūrė, kad nuo rugsėjo 13 d. gaminamoms ir prieš pristatymą pagamintoms transporto priemonėms jau buvo įdiegtas programinės įrangos atnaujinimas, kuriuo nustatomas automatinio langų suveikimo režimas pagal reikalavimus.

Skaityti visą pranešimą