„Tarzanijos“ ir „Dzūkijos dvaro“ vadovai įtariami slėpę mokesčius

Prieš 1 metus 80

2020 metų spalio mėnesį, Alytaus apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai su kolegomis iš Marijampolės apskr. VPK bei Kauno Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais atliko 29 kratas.

Alytaus apskrities policija praneša, kad įmonių patalpose ir vadovų bei darbuotojų namuose metu buvo rasta daugiau nei 18 000 eurų grynųjų pinigų. Įtariama, kad jie galėjo būti gauti iš neapskaitytų pajamų. Tyrimo metu kartu dirbo daugiau nei 50 policijos pareigūnų ir kitų institucijų specialistų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad pramogų parke „Tarzanija“ bei restorane-viešbutyje „Dzūkijos dvaras“ veikiančios įmonės ir asmenys neįtraukė į apskaitą dalies gautų pajamų (32715 Eur) ir kai kuriems asmenims darbo užmokestį mokėjo „vokeliuose“.

Taip pat nustatyti ir nelegalaus darbo atvejai, dėl jų tyrimą atliko Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyrius. Nustatyta, kad tarp nelegalių darbuotojų buvo ir nepilnamečių.

Dėl nesumokėtų mokesčių valstybės ir valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos biudžetui, Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Kauno skyrius pareiškė civilinius ieškinius iš viso 10951,74 Eur sumai.

Pranešimai apie įtarimus dėl apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimo ir turto pasisavinimo įteikti dviejų įmonių vadovėms, pranešimai apie įtarimus dėl apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo įteikti dviem įmonių darbuotojoms.

Už šias nusikalstamas veikas didžiausia įstatyme numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki 10 metų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą