Slovakija atmeta galimybę teikti prieglobstį visiems mobilizacijos vengiantiems rusams

Prieš 1 metus 77

Slovakija atmeta galimybę teikti prieglobstį visiems mobilizacijos vengiantiems Rusijos piliečiams.

„Slovakija individualiai vertina kiekvieną atvejį“, – atsakydamas į atitinkamą naujienų agentūros dpa klausimą, teigė šalies užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Jurajus Tomaga.

Nors Bratislava tam tikrais atvejais išduoda humanitarines vizas, šalis neturi aiškių taisyklių, kurios kaip tinkamą priežastį tokiai vizai gauti numato prieštaravimą mobilizacijai.

Pasak J. Tomagos, kai kurie Rusijos piliečiai mano, kad Slovakija sąmoningai lėtina vizų išdavimo procesą, o taip yra todėl, nes Rusija, jo teigimu, priėmė „nepagrįstą sprendimą“ sumažinti Slovakijos diplomatinio personalo apimtis Maskvoje ir Sankt Peterburge. Čia ministerijos atstovas kalbėjo apie kovo pabaigoje tarp abiejų šalių kilusius diplomatinius nesutarimus, kurie prasidėjo, kai Slovakija išsiuntė 35 Rusijos ambasados šalyje darbuotojus, įtariamus šnipinėjimu. Maskva tuomet ėmėsi atsakomųjų priemonių.

Slovakijos pozicija turi panašumų su Baltijos šalių, Čekijos ir Lenkijos pradėta politika, pagal kurią visos šios valstybės atsisako teikti prieglobstį mobilizacijos vengiantiems Rusijos piliečiams.

Skaityti visą pranešimą