Savivaldybės socialinio būsto fonde – truputį daugiau patalpų

Prieš 1 metus 174

Ilgai eilėse socialinių būstų laukiantiems nepasiturintiems kauniečiams gal sužibo mažutė viltis greičiau „apsirūpinti stogu virš galvos“, kai šią savaitę miesto savivaldybės tarybos sprendimu buvo patvirtintas naujas Kauno miesto savivaldybės būsto fondo sąrašas su didesniu skaičiumi butų ar kitų gyvenamųjų patalpų.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog tuo pačiu sprendimu pakeistas ir Kauno savivaldybės būsto fondo (socialinio būsto fondas – jo dalis) sąrašas.

Kaip paaiškino savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas, „į savivaldybės būsto fondo sąrašą neįtraukiamos laisvos gyvenamosios patalpos, valdomos bendrosios dalinės nuosavybės teise kartu su kitais fiziniais ar juridiniais asmenimis, kai patalpos, suformuotos kaip atskiras turtinis vienetas ir yra su bendrojo naudojimo patalpomis, kurios valdomos bendrosios dalinės nuosavybės teise.

Taip pat – gyvenamosios patalpos, kurias remontuoti savivaldybei ekonomiškai nenaudinga. Pripažinus savivaldybės būstą (ir socialinį) netinkamu (negalimu) naudoti, jis išbraukiamas iš Savivaldybės būsto fondo (bei socialinio būsto fondo) sąrašų“.

Politikams palaiminus, nuspręsta išbraukti iš Kauno miesto savivaldybės būsto fondo sąrašo 65 gyvenamąsias patalpas. Iš jų 41 patalpa (A. Juozapavičiaus, A. Stulginsio, Aukštaičių, Vičiūnų, Gedimino, Baltijos, Drobės, Kapsų, M. Daukšos bei kitose gatvėse ar Raudondvario plente, Savanorių, Baltų prospektuose ir kitose Kauno vietose) parduota (laikantis tai reglamentuojančių įstatymų). Pripažintos netinkamomis (negalimomis) naudotis 20 kitų patalpų (tarp jų – ir esančių bendrabučiuose), dar vienas butas parduotas viešame aukcione.

Į sąrašą nuspręsta įtraukti 43 gyvenamąsias patalpas. Tarp jų – devynios nupirktos naujai ir savivaldybės bus nuomojamos kaip socialiniai būstai (Alsėdžių g., Vandžiogalos pl., Partizanų g., V. Krėvės per., kitose Kauno gatvėse). Socialiniais būstais taps ir šiuo metu remontuojamos 33 patalpos A. Juozapavičiaus, Baltų prospektuose, Chemijos, Draugystės, Gričiupio, Jotvingių, K. Baršausko, Veverskio, Kalniečių bei kitose gatvėse.

Kai kuriems savivaldybei nuosavybės teise priklausančius būstus besinuomojantiems kauniečiams pakeistos nuomos sąlygos, o dalį kitų būstų numatoma pripažinti netinkamais naudotis. Yra ir šioks toks rezervas, kurio gali prireikti, suteikiant laikiną prieglobstį nuo karo iš savo gimtinės pabėgusiems ukrainiečiams.

Šių metų vasarį priimtu miesto politikų sprendimu patvirtintame Savivaldybės būsto fondo sąraše buvo 3502 gyvenamosios patalpos, iš jų dabar yra 1150-socialinių būstų (vasarį tokių buvo 1121).

Skaityti visą pranešimą