Rengiamas nuotolinis seminaras ukrainiečiams apie socialines garantijas Lietuvoje

Prieš 1 metus 63

Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuras (IOM Lietuva) rengia nuotolinį seminarą apie Lietuvoje teikiamas socialines garantijas ir išmokas ukrainiečiams. Seminaro tikslas suteikti – visą reikalingą informaciją į Lietuvą atvykusiems Ukrainos piliečiams, rašoma IOM Lietuva pranešime žiniasklaidai.

„Norime plačiai ir išsamiai informuoti į Lietuvą atvykusius Ukrainos karo pabėgėlius apie jiems teikiamą pagalbą. Suprantama, kad atvykus į svetimą šalį sudėtinga rasti reikalingą informaciją, o pagalba ukrainiečiams šiuo metu itin reikalinga“, – teigia Eglė Staškūnaitė, IOM Lietuva Pagalbos migrantams ir krizių valdymo skyriaus vadovė.

Nuotoliniame seminare dalyvaus Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai bei Valstybinio socialinio draudimo fondo „Sodra“ darbuotojai, kurie paaiškins kokios išmokos priklauso atvykusiems iš Ukrainos.

Seminaras „Socialinės garantijos ir išmokos ukrainiečiams“ vyks rugsėjo 27 d. 18 val. Teams platformoje. Prisijungimo nuoroda: https://bit.ly/3DPmdeH.

Seminaras vyks rusų kalba.

Nuo pat karo Ukrainoje pradžios IOM Lietuvoje vykdo įvairias veiklas skirtas padėti iš Ukrainos atvykusiems karo pabėgėliams. Šis seminaras – tai vienas iš renginių ciklo skirto atsakyti į labiausiai rūpimus ukrainiečių klausimus. Artimiausiu metu taip pat planuojama surengti seminarą apie darbo paieškas Lietuvoje.

Rugsėjo pradžioje IOM Vilniaus biuras kartu su IOM Ukraina ir partneriais organizavo 145 psichikos sveikatos specialistų iš Ukrainos mokymus, kurių metu buvo mokoma teikti psichologinę pagalbą žmonėms karo sąlygomis.

Skaityti visą pranešimą