Receptai vakarienei be mėsos patiekalų

Prieš 1 metus 233

Kad ir kaip mėgtume mėsą, anksčiau ar vėliau įvairūs patiekalai su ja nusibosta ir bandome atrasti kitokių maisto idėjų, kurios būtų be mėsos. Iš pat pradžių tai gali pasirodyti sunku, nes rodos daugelyje pagrindinis ingredientas yra mėsa ir be jos sunku kažką sugalvoti. Tačiau pagalvojus rimčiau, galima atrasti ne vieną gerą receptą vakarienei be mėsos. Būtent tokiomis idėjomis ir pasidalinsime šiame straipsnyje.


Salotos

Salotų variantų yra labai daug ir nėra jas būtina gardinti įvairias mėsos produktais. Pakanka pasigaminti skanų padažą, prisidėti kuo įvairesnių produktų ir receptas vakarienei bus labai puikus. Dabar galima atrasti pačių įvairiausių sūrių, kurie gali sukurti nuostabius skonius. Tereikia nebijoti improvizuoti ir tikrai įmanoma skaniai pavalgyti ir be mėsos. Na, jei vis tiek norisi kažko sotesnio, į salotas galima įsidėti žuvies, tokio kaip tuno ar lašišos. Jeigu trūksta idėjų salotoms, kurias galite pasigaminti, jų daug galite rasti internete.


Patiekalai iš varškės

Dar viena idėja vakarienei gali būti įvairūs patiekalai iš varškės. Ir jų galima pasigaminti labai daug, priklausomai nuo to, kokio maisto norite. Jeigu norite kažko kepto, tuomet galite išsikepti varškės apkepą, varškėčių, taip pat galima pasigaminti pačių įvairiausių blynų. Jeigu norite virto maisto, tuomet galite varškėčius virti. O jeigu nieko nenorite virti ar kepti, iš varškės galite pagaminti puikią užtepėlę, kurią galima tepti ant duonos ar batono. Į tokią užtepėlę reikia vos kelių ingredientų, tai yra varškės, šaldytų ar šviežių krapų, druskos, pipirų ir grietinės. Visus produktus reikėtų sumaišyti ir taip gausis puiki užtepėlė.


Makaronų patiekalai

Toks patiekalas yra labai dažnas pasirinkimas, nes jis nereikalauja daug pastangų ir jį pagaminti yra ganėtinai lengva. Kad nereikėtų į tokį patiekalą dėti mėsos, į juos galima dėti pačių įvairiausių daržovių. Dar vienas pasirinkimas gali būti su sūriu ir grietinėle. Tad, kad makaronų patiekalas išeitų skanus, jam nėra būtina mėsa.


Troškiniai be mėsos

Dažniausiai pačius įvairiausius troškinius įsivaizduojame su įvairia mėsa. Galvojame, kad būtent ji suteikia jam daug skonio. Tačiau tokius patiekalus galima daryti kuo puikiausiai be mėsos ir jo skonis bus ne ką prastesnis. Aišku, iš kelių daržovių tikro ir skanaus troškinio nepagaminsite, tad šaldytuve reikėtų turėti bent jau 5 skirtingų rūšių. Kad jis turėtų išraiškingesnio skonio, tam tikras daržoves pirmiausia reikėtų lengvai apkepti. Dar labai daug skonio suteikia įvairios žolelės.

Skaityti visą pranešimą