Prie savivaldybės skambant „Ąžuolynui“, Kauno merui „įteikė“ kruviną medalį (foto)

Prieš 1 metus 145

Ketvirtadienį prie Kauno savivaldybės pastato turėjusiai vykti protesto akcijai leidimas nebuvo išduotas, tačiau keli aktyvistai vis tiek surengė nedidelius Matijošaičių „apdovanojimus“. Protestuotojai ironiškai sveikino Kauno mero šeimą pasitraukus iš Rusijos rinkos – anksčiau „Vičiūnų grupė“ skelbė, kad verslą šalyje agresorėje parduos iki vasaros pabaigos.

Akcijos organizatoriai šia proga kvietė susirinkti prie Kauno miesto savivaldybės ir pasveikinti Visvaldą, Šarūną ir Dainių Matijošaičius bei visą „Vičiūnų grupę“ pagaliau „pasitraukus“ iš Rusijos.

Kaip pranešime žiniasklaidai teigę akcijos organizatoriai, dalyviai būtų turėję išskirtinę galimybę dalyvauti ir stebėti Matijošaičių šeimos apdovanojimus, taip pat ragino atsinešti plakatus iš ankstesnių protestų, prisimenant kokį nelengvą ir sunkų kelią nuėjo „Vičiūnų grupė“ su savo savininkais priešakyje.

Vis dėlto, leidimas iš Kauno miesto savivaldybės administracijos protestui iki 500 žmonių nebuvo išduotas. Organizatoriams pateiktame atsakyme savivaldybė paaiškino, kad rugsėjo 1 d., 17 val., toje pačioje vietoje vyksta orkestro „Ąžuolynaskoncertas ir muzikinė eisena.

„Reaguodami į tai, kad Kauno miesto savivaldybės administracija neišdavė leidimo organizuoti akcijos, mes rugsėjo 1 dieną, 17 valandą, vis tiek rinksimės prie savivaldybės. Tik iki 15 žmonių, kaip tai numato LR Susirinkimų įstatymas.

Taip išreikšime nepritarimą savivaldybės sprendimui neišduoti leidimo mūsų planuotai akcijai ir priminsime miesto vadovui Visvaldui Matijošaičiui, jog kauniečiai seka informaciją apie „Vičiūnų grupės“ planus pasitraukti iš Rusijos rinkos, tačiau vis pasirodantys nauji pranešimai apie pasitraukimo terminių nukėlimus netenkina Kauno miesto gyventojų.

Tokie sprendimai neleidžiant išreikšti savo pilietinės pozicijos, mūsų manymu, atrodo nepriimtini ir tik parodo, jog šis klausimas yra ypač nepatogus Kauno miesto merui ir jo sūnums, Kauno miesto tarybos nariams, kurie vengia pateikti visuomenei konkrečius ir nedviprasmiškus atsakymus“, – antradienį išplatintame pranešime teigė protesto organizatoriai.

Skaityti visą pranešimą