Populiariausi lietuviški patiekalai

Prieš 1 metus 232

Tikriausiai daugelis yra iš tokių žmonių, kurie mėgsta sočiai ir daug pavalgyti. Nors ir kaip būtų skanu valgyti kitų šalių patiekalus, turbūt niekas negalėtų atstoti lietuviškos virtuvės ir jų patiekalų. Tad šiame straipsnyje ir papasakosime, kokie yra patys populiariausi lietuviški patiekalai ir koks dažniausias yra lietuvio pasirinkimas.

Bulviniai patiekalai

Tikriausiai nei vieno lietuvio negalėtume įsivaizduoti be bulvinių patiekalų. Kadangi bulvės yra gana dažnas pasirinkimas, tai iš jų galima pagaminti labai įvairių patiekalų. Tad praktiškai galima net kelias savaites valgyti patiekalus iš bulvių ir jie visada bus skirtingi. Bulvių patiekalai gali būti: cepelinai, kugelis, bulviniai blynai (jie taip pat gali būti skirtingi), įvairūs virti bulvių virtinukai. Šis sąrašas gali būti ganėtinai ilgas, todėl pasirinkimas yra labai platus. Be to, prie tokių patiekalų gali būti derinami ir įvairūs pagardai, tokie kaip grietinė, spirgučių padažas, paprastas padažas ir panašiai. Tad pasirenkant tokius patiekalus liksite labai sotūs ir paragavę lietuviškų patiekalų.


Įvairios mišrainės

Turbūt sunku būtų įsivaizduoti, kad lietuviški patiekalai galėtų apsieiti be pačių įvairiausių mišrainių. Tikriausiai, vienas populiariausių pasirinkimų yra balta mišrainė. Be šio patiekalo negalėtų apsieiti nei viena šventė. Kalbant apie lietuviškas mišraines, jos yra gana įvairios. Dažniausiai į jas dedami tokie produktai, kuriuos nesunku atrasti parduotuvėje ir skoniai yra įprasti mums. Į tokias mišraines ir salotas galima dėti tokius produktus kaip ryžiai, paprikos, žirneliai, mėsa ir kiti jums priimtini ingredientai. Kiekvieną kartą mišrainėje pakeitus bent vieną ingredientą galima atrasti visiškai skirtingus skonius ir taip susikurti jūsų pačių mišrainę, kurios receptu galėsite dalintis su aplinkiniais.


Patiekalai iš varškės

Daugelis lietuvių labai mėgsta varškę, tad iš jos gamina nemažai patiekalų. Dažniausiai ji yra valgoma vakarienei, nes tokie patiekalai nėra sunkūs ir per daug neapkrauna skrandžio. O lietuviški patiekalai iš varškės gali būti labai skirtingi. Tai yra kepti ar virti varškėtukai, varškės apkepas, įvairūs patiekalai su varškės įdaru. Taip pat iš šio produkto galima kelti ir įvairius desertus tokius kaip varškės pyragas ar bandelės su varškės įdaru. Varškė puikiai dera su bulve, todėl sumaišius šiuos du produktus galima pasigaminti labai skanius patiekalus, panašius į virtinukus. Iš varškės galima pagaminti labai daug patiekalų, tik svarbu nepritrūkti idėjų. 

Skaityti visą pranešimą