Po dar vieno pralaimėjimo Breu buvo atviras: pastaruosius 10-15 metų kažkas buvo negerai

Prieš 1 metus 72

Lietuvos rinktinė pralaimėjimu užbaigė šio sezono UEFA tautų lygos turnyre, paskutiniame mače 0:1 išvykoje nusileidusi Liuksemburgo futbolininkams, rašoma LFF.lt.

Pergalę šeimininkų komandai nulėmė vienintelis Gersono Rodrigueso įvartis, pelnytas pačioje rungtynių pabaigoje.

Po mačo spaudos konferencijoje kalbėjęs Lietuvos rinktinės treneris Reinholdas Breu teigė, jog galima jausti apmaudą dėl tokio rezultato.

„Tai buvo tikrai neblogas rungtynės, ypatingai sirgaliams stadione, tai buvo atviras mačas 90 minučių. Liuksemburgas buvo geresni paskutiniame trečdalyje, susikūrė daugiau galimybių pelnyti įvartį, tai yra vienas dalykas, dėl kurio nesu patenkintas ir ties tuo turime dirbti.

Komplimentai mūsų žaidėjams, 90 minučių vyko kova prieš varžovus, kurie buvo mačo favoritai. Dabar laukiu kitų iššūkių lapkritį, dabar esu liūdnas dėl rezultato, nes kai praleidi tokį vėlyvą įvartį, negali būti laimingas, mums nepasisekė. Pasirodymas buvo neblogas, bet judame toliau“, – kalbėjo specialistas iš Vokietijos.

Jis taip pat pasidžiaugė ir rinktinės veteranu Sauliumi Mikoliūnu, kuris sužaidė 100-ąsias rungtynes su Lietuvos rinktinės marškinėliais.

„Saulius sužaidė 100-ąsias rungtynes, jis turi savimi didžiuotis. Svarbu turėti gerą balansą su patyrusiais žaidėjais, bet labai svarbu galvoti ir apie ateities kartą. Rungtynėse matėte gerą pusiausvyrą tarp vyresnių žaidėjų bei tarp jaunų, kaip Benas Šatkus ar Natanas Žebrauskas. Aišku, mums taip pat reikia ir tokių žaidėjų, kaip Arvydas Novikovas ir Fedoras Černychas“, – sakė treneris.

Rinktinės gretose šiame mače debiutavo du žaidėjai – jau minėtas N. Žebrauskas bei Tomas Kalinauskas. Treneris akcentavo, kad žaidėjai turi semtis patirties tokiame lygyje.

„Taip, tai yra jauni mūsų žaidėjai, Natanas žaidžia antrame Vokietijos divizione, ateityje jis gali žaisti krašto gynėju abiejose pusėse, yra ir Artūras Dolžnikovas, Tomas Kalinauskas, su dideliu potencialu, bet dar be patirties, ir šiandien keliuose momentuose tai pasimatė. Turime leisti žaidėjams plaukti šiame akvariume“, – vaizdžiai išsireiškė R. Breu.

Jis taip pat išbandė ir naują vidurio saugų tandemą, kai atraminių saugų duetą sudarė Modestas Vorobjovas ir Domantas Šimkus, o kiek aukščiau žaidė Vykintas Slivka.

„Trikampis su Domantu, Modestu ir Vykintu Slivka buvo puikus, Linas Mėgelaitis turėjo bėdų su nugara ir turėjau priimti tokius sprendimus, bet yra puiku turėti tokius pasirinkimo variantus“, – apie savo auklėtinius kalbėjo jis.

Jis taip pat užsiminė ir apie tai, ko galima tikėtis ateityje.

„Laukia daug darbo. Pastaruosius 10-15 metų kažkas buvo negerai, jei pažiūrėsime į rezultatus. Turime dirbti, noriu tai daryti, žiūrėti į šiandieną ir rytojų, ne į praeitį, nes nemėgstu kalbėti apie „senus gerus laikus“. Turime daug dirbti, kad sukurtume gerą Lietuvos futbolo ateitį ir turime galvoti pozityviai. Žinau, kokie geri yra mūsų talentai ir jei būsime protingi ir ramūs, turėsime labai sėkmingą ateitį, kaip ir Liuksemburgas.

Dirbome labai intensyviai, kalbėjome, ką norime daryti aikštėje, turime protingus žaidėjus. Komanda buvo atvira naujoms idėjoms ir tai yra pozityvi stovyklos dalis“, – mintimis dalinosi strategas.

Rinktinė į stovyklą dabar bursis lapkričio mėnesį, kai jos lauks kovos Baltijos taurėje.

Skaityti visą pranešimą