Panevėžyje greitosios pagalbos automobilių vairuotojai piktinasi: turi važiuoti duobėta gatve, kęsti užstatytus kiemus

Prieš 1 metus 98

Kiekvieno vairuotojo didžiausias košmaras – kelyje esančios duobės. Norint jų išvengti, turbūt dažnam tenka pasijausti lyg slalomo varžybose, nes vairuotojai turi mokėti staigiai ir tiksliai keisti automobilio važiavimo trajektoriją. Kasdien ir net po keliolika kartų su tokia situacija susiduria greitosios medicinos pagalbos automobilių vairuotojai. Mat Sietyno gatvėje, kur įsikūrusi Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stotis, kelias nusėtas duobėmis. Negana to, greitosios eismą stabdo ir neleistinose vietose palikti automobiliai.

Amžina bėda

Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė Rūta Ramoškienė naujienų portalui JP teigė, kad kelias Sietyno gatvėje apgailėtinos būklės.

„Ne kartą sakėme ir prašėme savivaldybės atstovų, kad tą gatvelę patvarkytų. Čia pilna duobių, jos trukdo, yra nemažos ir mūsų automobilius gadina lygiai taip pat, kaip ir kitų vairuotojų. Kartas nuo karto duobes truputėlį užtvarko, kosmetinį remontą padaro. Berods pavasarį duobes užpylė link Naujamiesčio gatvės, bet jos labai greitai išsimuša“, – pastebi R. Ramoškienė.

Stato, kur nori

Pasak vadovės, pravažiuoti greitosios automobiliams trukdo ir neleistinose vietose vairuotojų palikti automobiliai.

„Po mūsų puse, prie gyvenamųjų namų stovėti draudžiama. Patys pasiprašėme, kad čia pastatytų ženklą, bet žmonės vis tiek stato automobilius. Blogiausiai, kad jie paliekami iš abiejų gatvės pusių, tada pravažiuoti sudėtinga. O per Panevėžio miesto gimtadienio šventę, visas tris dienas, pravažiavimas buvo netgi tragiškas.

Mašinos paliktos iš visų pusių ir bet kaip. Prasilenkti dviem automobiliams, nuo mūsų įvažiavimo iki Smetonos gatvės, buvo tiesiog neįmanoma, – sakė R. Ramoškienė ir pridūrė: – Anksčiau, Sietyno gatvė buvo mažiau pravažiuojama, o dabar jau mes vien kiek važiuojame. Šia gatvele važiuoja ir „Vyturio“ progimnazijos darbuotojai, kurie turbūt irgi čia palieka savo automobilius, kaip ir kiti aplinkiniai. Pravažiavimas šia gatve didesnis negu buvo prieš kažkiek metų“.

Laukia tos dienos

Anot R. Ramoškienės, ji ne kartą kalbėjo su Panevėžio miesto savivaldybės atstovais, informavo specialistus ir apie duobėtą gatvę, ir apie siaurą pravažiavimą. Be to, prašė, kad būtų praplatintas įvažiavimas į pačią stotį.

„Savivaldybė žino šias problemas, bet kada jos bus išspręstos, nėra aišku. Tikimės sulaukti tos dienos, kada apskritai rekonstruos visą gatvę“, – kalbėjo direktorė.

Problema – ir nepravažiuojami kiemai

Kaip dar vieną didelę problemą R. Ramoškienė įvardina nepravažiuojamus daugiabučių namų kiemus, vien dėl to, kad gyventojai neatsakingai parkuoja automobilius. Nelaimės atveju, norint pasiekti tikslą, su kliūtimis susiduria ne tik greitosios pagalbos, bet ir gaisrinės automobiliai.

„Mūsų kiemai tragiški. Kiemai maži, gyventojai nesistengia tvarkingai susistatyti automobilių, dažnai tenka važiuoti net ir per šaligatvius. Mes juk negalime greitosios automobilio pastatyti per kelis šimtus metrus nuo laiptinės, turime privažiuoti prie pat, nes labai dažnais atvejais ligonius tenka nešti“, – sako R. Ramoškienė.

Gatvės rekonstrukcija bus

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Dalius Vadluga teigė žinąs Sietyno gatvės problemas ir sako, kad ši gatvės rekonstruojama tikrai bus, tik reikia palaukti.

„Tos gatvės būklę žinome ir ruošiamės ją kapitališkai remontuoti. Yra paruoštas techninis projektas ir, kai tik bus gautos lėšos, bus perkami darbai“, – teigė vedėjas.

Paklaustas, kada galima tikėtis gatvės rekonstrukcijos darbų pradžios, D. Vadluga paaiškino: „Sunku prognozuoti, bet pagal planą, darbai dabar prasidės Žvaigždžių gatvėje, techninis projektas paruoštas, leidimai išimti. Šiuo metu lygiai taip pat perkami darbai Parko gatvei remontuoti, o kita bus – Sietyno. Turime sudarytą tam tikrą remontuotinų gatvių eiliškumą. Manau, kad kitais ar dar kitais metais, bus vykdomi pirkimai“.

Pasak D. Vadlugos, Sietyno gatvėje bus praplatintas ir minėtas įvažiavimas, ir sužymėtos vietos automobiliams statyti, ir sutvarkyta danga. „Bus graži, tvarkinga, patogi gatvė, kaip ir Elektros, kaip ir visos kitos sutvarkytos miesto gatvės“, – teigė D. Vadluga.

Skaityti visą pranešimą