Paaiškėjo Nemuno salos baseino atidarymo data

Prieš 1 metus 137

Kauno ir apylinkių gyventojai bei miesto svečiai, laukiantys „Žalgirio“ arenos baseino ir „Žalgirio“ plaukimo akademijos atidarymo, kalendoriuose gali pasižymėti rugsėjo 7 dieną – būtent tada Nemuno saloje pastatyta erdvė atvers duris nuo 14 valandos.

Visų baseino lankytojų lauks Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus atitinkantis olimpinis baseinas, SPA zona bei naujai duris atvėrę restoranai ir kavinės.

Įsigiję vienkartinį bilietą baseino lankytojai galės išbandyti net 11 pirčių, sūkurines ir masažines vonias, įskaitant ir sūkurinę vonią lauke, muzikinį baseiną, o mažieji baseino lankytojai galės pramogauti tik jiems sukurtoje erdvėje, rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Žalgirio“ arenos baseine lankytojų taip pat lauks grupinės treniruotės vandenyje, o norintieji baseino teikiamais malonumais mėgautis su kompanija, turės galimybę erdves išsinuomoti privatiems renginiams.

„Džiaugiamės kauniečiams ir miesto svečiams atverdami naujutėlaičio baseino duris. Iš visuomenės susidomėjimo jautėme, koks tai svarbus objektas. Jis reikalingas tiek profesionaliems sportininkams, tiek norintiems išmokti plaukti, tiek visiems lankytojams. Mūsų tikslas yra ne būti paslaugos tiekėju, o ugdyti bei burti bendruomenę, todėl didelis dėmesys bus skiriamas ne tik profesionalams, bet ir šeimoms ar mėgėjams. Veiklų spektras bus tikrai platus – baseine lauksime visų: nuo kūdikių iki senjorų“, – sakė „Žalgirio“ arenos direktorius Paulius Motiejūnas.

Vandens sporto centras Nemuno saloje / Kaunas.lt nuotr.

Atidarymo progą „Žalgirio“ arenos baseinas kvies švęsti kartu, kadangi rugsėjo 8–11 dienomis visiems pilnos kainos vienkartiniams bilietams bus taikoma 25 proc. nuolaida. Bilietus bei abonementus patogiai bus galima įsigyti nuo rugsėjo 7 d. internetu arba baseino kasoje.

Duris atvėręs „Žalgirio“ arenos baseinas lankytojų rugsėjo 7-ąją lauks nuo 14 val., rugsėjo 8–9 dienomis – nuo 6 iki 22 val., rugsėjo 10 d. – nuo 9 iki 20 val., o rugsėjo 11 d. – nuo 9 iki 19 val.

Iššūkis plaukimo entuziastams

Nemuno saloje plaukimo profesionalų ir mėgėjų lauks 50 metrų olimpinis baseinas su 10 takelių ir papildomu 25 metrų baseinu su dviem 90 cm gylio takeliais vaikų mokymui plaukti.

Prie olimpinio baseino yra įrengtos tribūnos žiūrovams, kuriose varžybas galės stebėti 528 žiūrovai.

Pirmieji olimpinį baseino plaukimo takelį išbandys Lietuvos plaukimo rinktinės nariai. Žinomų plaukikų lauks nestandartinė ir niekur nefiksuota plaukimo be taisyklių rungtis.

Plaukikai galės rinktis bet kokį plaukimo stilių, naudotis įvairiomis pagalbomis, pavyzdžiui, irklentėmis, plaukmenimis, nanontechnologijomis mažinančiomis vandens pasipriešinimą ar uždraustais plaukimo kostiumais. Nebus galima naudoti tik benzininių motorinių priemonių ir kito žmogaus pagalbos, o bent pusę nuotolio bus privaloma išbūti vandens paviršiuje.

Bandyti pasiekti plaukimo be jokių taisyklių rekordą, kartu su profesionaliais plaukikais, gali visi plaukimo entuziastai. Norintieji tą padaryti, turi registruotis užpildydami šią anketą. Atrinkti kandidatai startuos atidarymo renginyje.

Rungtyje dalyvaus pasaulio plaukimo čempionato aukso medalininkas Danas Rapšys, neseniai bronzos medalį Europos čempionate iškovojęs Andrius Šidlauskas, Erikas Grigaitis ir kiti.

Rekordą pasiekusiam plaukikui atiteks solidus prizas – metinis „Žalgirio“ arenos baseino abonementas.

Daugiau šia tema

  • Naujasis Kauno baseinas Nemuno saloje

  • Naujasis Kauno baseinas Nemuno saloje

Plaukimo treniruotės ir metinės narystės

Nemuno saloje įsikūrusiame komplekse taip pat veiks „Žalgirio“ plaukimo akademija, kuri įvairaus amžiaus grupėms siūlys du–tris kartus per savaitę vyksiančius plaukimo mokymus.

Juose lauks dvylika patyrusių ir kompetentingų plaukimo trenerių, su Lietuvos rinktinės nariu bei Lietuvos plaukimo rekordininku Tadu Duškinu priešakyje.

Sutaupyti norintieji plaukimo mėgėjai „Žalgirio“ arenos baseine taip pat galės įsigyti ir metines narystes, kurios leis ne tik sutaupyti, bet ir neribotai lankytis „Žalgirio“ arenos baseine, mėgautis SPA zonos pramogomis, prisijungti prie grupinių treniruočių ar net atsivesti draugą.

Įsigyti narystes ar vienkartinius bilietus, registruotis į plaukimo užsiėmimus įvairaus amžiaus vaikams bei suaugusiems nuo rugsėjo 7 d. bus galima internetu.

Į „Žalgirio“ arenos baseiną atvyksiantys savo automobiliais gali pasinaudoti ir „Žalgirio“ arenos stovėjimo aikštelėmis. Naudodami „ADC parking“ programėlę stovėjimo vieta tris valandas galėsite naudotis nemokamai.

Skaityti visą pranešimą