Nemirsetoje budintys Šiaulių Aviacijos bazės įgulos nariai iš kelto gelbėjo mergaitę papildyta 20.40

Prieš 1 metus 81

Karinių oro pajėgų Šiaulių Aviacijos bazės atstovai praneša, kad penktadienį Nemirsetoje budinti įgula gelbėjo mergaitę iš kelto.

Socialiniame tinkle pranešama, kad mergaitei, kuriai reikėjo pagalbos, įtariamas kaklo-stuburo lūžis.

„Mergaitė profesionaliai ir operatyviai buvo paimta iš kelto ir sraigtasparniu nugabenta į ligoninę“, – rašoma pranešime.

Gelbėjimo operacija vyko apie 15.00 val. Iš Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro gavus prašymą buvo aktyvuotas Lietuvos karinių oro pajėgų budintis sraigtasparnis AS-365 „Dauphin“ su įgula nukentėjusio asmens pergabenimui. Iš Nemirsetos budėjimo posto pakilęs sraigtasparnis nukentėjusią mergaitę iš kelto „Aura Seaway“ nuskraidino perskraidino į ligoninę, praneša KAM.

Kartu su nukentėjusiąja skrido ir mergaitės motina. Po greitai atliktos užduoties, perdavus nukentėjusią medikams, karinio orlaivio įgula grįžo į postą tęsti budėjimą.

Lietuvos kariuomenės atstovai informuoja, kad rugsėjo 23 d. padaliniams teko ne viena neeilinė užduotis: ne tik reikėjo pagalbos mergaitei. Tos pačios dienos rytą, apie 10.45 val., Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono (PJV IB) kariai gavo pranešimą, kad Sulinkių durpyne, esančiame Radviliškio rajone, buvo rasti sprogmenys.

Atvykę Sprogmenų neutralizavimo kuopos kariai nustatė, kad tai Sovietinės aviacinės bombos FAB-100 turinčios savyje apie 50 kg sprogstamųjų medžiagų. Sprogmenų neutralizavimo specialistai saugiai neutralizavo bombas radimo vietoje. Išminuotojai į šią vietą vyksta jau ne pirmą, kartą, nes pokario metais šioje vietoje buvo aviacinių bombų mėtymo mokymo aikštelė, kurioje gausu užsilikusių sprogmenų.

Lietuvos įstatymai numato, kad vienas iš pagrindinių Lietuvos kariuomenės uždavinių taikos metu yra teikti pagalbą valstybės ir savivaldybių institucijoms, organizuoti, koordinuoti žmonių paieškos ir gelbėjimo bei teršimo incidentų likvidavimo darbus, jiems vadovauti ir juos vykdyti.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą