Neįprasta gelbėjimo operacija: lauko treniruoklyje įstrigo mergaitė, prireikė ugniagesių pagalbos

Prieš 1 metus 118

Prieš keletą dienų mieste vyko neeilinė gelbėjimo operacija – specialiosios tarnybos skubėjo vaduoti žaidimų aikštelėje treniruoklyje įstrigusios mergaitės. Laimei, visa operacija baigėsi sėkmingai, vaikas nenukentėjo, tik patyrė didžiulį išgąstį.

Skubėjo tarnybos

Rugsėjo 23-iosios vakarą, 20 val. 15 min., Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad J. Basanavičiaus gatvėje, vaikų žaidimų aikštelėje ties 29-uoju daugiabučiu namu, treniruoklyje įstrigo vaikas.

Į įvykio vietą pasiųstas Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pirmasis skyrius ir greitosios medicinos pagalbos medikai.

Pavyko iškelti

Vos per keturias minutes nuo pagalbos skambučio į įvykio vietą atskubėję gelbėtojai rado lauko treniruoklyje įstrigusią išsigandusią mergaitę.

Vaikas labai panikavo, buvo išsigandęs, tačiau gelbėtojams operatyviai mergaitę pavyko ištraukti.

Mergaitė iškelta iš trikampio treniruoklio, tapusio jai spąstais. Konstatuota, kad vaikas nenukentėjo, tačiau patyrė išgąstį.

Kartais tenka

Ugniagesių teigimu, dažniausiai vaikus jiems tenka gelbėti užsitrenkus namų, balkonų ar automobilių durims.

Šio mėnesio pradžioje viename iš daugiabučio namo butų 2 metų vaikui tarpduryje įstrigo 3 rankos pirštai.

Į įvykio vietą vaduoti vaikelio buvo pasiųsti ugniagesiai gelbėtojai, o skubią medicinos pagalbą teikti – greitosios medikai.

Jeigu jūsų ar nepažįstamas vaikas atsiduria panašioje situacijoje – nedelsdami informuokite specialiąsias tarnybas, taip bus laiku suteikta pagalba ir išvengta didesnės nelaimės.

Skaityti visą pranešimą