Nagų lempos – kam jos skirtos?

Prieš 1 metus 158

Atliekant higienines grožio procedūras tokias kaip manikiūras ar pedikiūras, labai svarbu viską atlikti tiksliai nuo pradžios iki galo. Procedūros pradžioje itin svarbi dezinfekcija, nagų odelių atstūmimas, nukirpimas, nago plokštelės paruošimas paprastam ar geliniam lakavimui. Tam, kad būtų užtikrintas kuo kokybiškesnis manikiūras, pastarojo etapo eigoje naudojamos nagų lempos. Šiais prietaisais yra paspartinamas grožio procedūros laikas ir užtikrinamas ilgesnis nagų išnešiojimo laikas.

Lempos nagams įprastai skirtos stingdinti visas geliniam lakavimui skirtas medžiagas. Jomis stingdomas gelis kuris gali būti įvairių rūšių, spalvų ir konsistencijos. Tai savaime išsilyginantys geliai, kamufliažiniai-maskuojantys, tikstropiniai geliai, poligeliai ar akrigeliai.

Kamufliažinis gelis – tai rudesnio atspalvio, pilnai uždengiantis nago plokštelę bei esančius įvairius nelygumus. Šio gelio privalumas, kad jį naudojant yra padaromas labai gražus prancūziškas gelinis lakavimas (rankų bei kojų nagų lakavimo būdas, suteikiantis švarių bei tvarkingų nagų įspūdį, tačiau reikalaujantis itin atsakingo ir ypatingo kruopštumo), toks ilgalaikis lakavimas galimas tiek ant trumpų, tiek ant ilgų nagų. 

Savaime išsilyginantis gelis kitaip vadinamas statybiniu geliu. Jo pagalba suformuojama norimos formos nago plokštelė. Vienas iš jo privalumų tai, kad kai yra uždedamas gelis, jis labai gražiai pasidengia ant nago, bet to reikia mažiau didinimo, kadangi gelis savo konsistencija yra minkštesnis, elastingesnis.

Tikstropinis gelis – vienas iš tų gelių kuris labai puikiai „pasiduoda“ formavimui, kaip sakoma kaip pastatysi, taip stovės. Tačiau atkreipkite dėmesį, jog šie geliai savo struktūra yra šiek tiek trapesni. 

Akrigelis – tai akrilo ir gelio mišinys, kurio konsistencija primena plasitilną, o išsilaikymas labai kokybiškas. Šiuo geliu labai lengva ir paprasta dirbti pradedantiesiems specialistams, kurie dar nemoka greitai dirbti ar nėra įgudę kitų medžiagų valdyme.

Kiekvieną iš šių aptartų gelių reikia rinktis atsakingai. Remkitės praktika, klienčių gebėjimu kuo ilgiau ir atsakingiau išnešioti nagus. Be abejonės ilgalaikės praktikos būdu tikrai atsirinksite koks gelis jums, kaip profesionaliai grožio specialistei patogesnis darbui su klientu bei panaudojimu UV/LED nagų lempose.

Skaityti visą pranešimą