Matijošaičių „apdovanojimai“ vyks kitaip, nei planuota: protesto akcijai Kauno miesto savivaldybė neišdavė leidimo

Prieš 1 metus 158

Rugsėjo 1 dieną, 17.00 val., Laisvės alėjoje, prie Kauno miesto savivaldybės, atsižvelgiant į tai, kad vasaros pabaiga atėjo, o „Vičiūnų grupė“ skelbė, jog iki vasaros pabaigos pasitrauks iš Rusijos rinkos, planuota organizuoti protesto akcija „Pasveikink Visvaldą Matijošaitį (ne)pasitraukus iš Rusijos“.

Akcijos organizatoriai kvietė visus šia proga susirinkti prie Kauno miesto savivaldybės ir pasveikinti V. Matijošaitį, Šarūną ir Dainių Matijošaičius bei visą „Vičiūnų grupę“, pagaliau „pasitraukus“ iš Rusijos.

Kaip pranešime žiniasklaidai teigia akcijos organizatoriai, dalyviai būtų turėję išskirtinę galimybę dalyvauti ir stebėti Matijošaičių šeimos apdovanojimus, taip pat ragino atsinešti savo plakatus iš ankstesnių protestų, kurie taip pat būtų buvę eksponuojami renginio metu, prisimenant kokį nelengvą ir sunkų kelią nuėjo „Vičiūnų grupė“ su savo savininkais priešakyje. Tačiau leidimas iš Kauno miesto savivaldybės administracijos protestui iki 500 žmonių nebuvo išduotas.

„Reaguodami į tai, kad Kauno miesto savivaldybės administracija neišdavė leidimo organizuoti akcijos, mes rugsėjo 1 dieną, 17 valandą, vis tiek rinksimės prie savivaldybės. Tik iki 15 žmonių, kaip tai numato LR Susirinkimų įstatymas.

Taip išreikšime nepritarimą savivaldybės sprendimui neišduoti leidimo mūsų planuotai akcijai ir priminti miesto vadovui Visvaldui Matijošaičiui, jog kauniečiai seka informaciją apie „Vičiūnų grupės“ planus pasitraukti iš Rusijos rinkos, tačiau vis pasirodantys nauji pranešimai apie pasitraukimo terminių nukėlimus, netenkina Kauno miesto gyventojų.

Tokie sprendimai neleidžiant išreikšti savo pilietinės pozicijos mūsų manymu atrodo nepriimtini ir tik parodo, jog šis klausimas yra ypač nepatogus Kauno miesto merui ir jo sūnums, Kauno miesto tarybos nariams, kurie vengia pateikti visuomenei konkrečius ir nedviprasmiškus atsakymus“, – pranešime teigia protesto organizatoriai.

Skaityti visą pranešimą