Lenkijos politikai skirtingai vertina Italijos parlamento rinkimų rezultatus

Prieš 1 metus 61

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis iš valdančiosios Teisės ir teisingumo partijos socialiniuose tinkluose pasveikino „Italijos brolių“ lyderę Giorgią Meloni, kurios partija, balsavusių rinkėjų apklausų duomenimis, surinko daugiausiai balsų – 22-26 proc. „Tai didi pergalė“, - pabrėžė jis.

G. Meloni ir jos partiją tviteryje taip pat pasveikino buvusi Lenkijos ministrė pirmininkė Beata Szydło. „Džiaugiuosi, kad partija iš Europos konservatorių ir reformuotojų frakcijos perima atsakomybę už dar vieną Europos šalį“, - parašė ekspremjerė, dabar – Europos Parlamento narė.

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Pawełas Jabłońskis pažymėjo, kad ši „Italijos brolių“ partijos pergalė yra istorinė. „Viskas rodo, kad Giorgia Meloni bus pirmoji moteris Italijos premjero poste“, - pridūrė jis.

Teisingumo viceministras Marcinas Warchołas socialiniame tinkle parašė: „Bravo, Italija! Nugalėjo demokratija!“.

Į prognozuojamus Italijos parlamento rinkimų rezultatus tviteryje reaguoja ir Lenkijos opozicijos politikai. „Italai rinko demokratiškai. Tas pasirinkimas gali nepatikti, bet tai jų šalis, ir nieko čia nepadarysime. Matysime, kaip ta vyriausybė tvarkysis ir kiek ji išsilaikys valdžioje“, - pareiškė Seimo narė Maria Żukowska iš Kairiųjų demokratų sąjungos.

Lenkijos parlamentarė Agnieszka Pomaska, atstovaujanti Piliečių koalicijai, konstatavo, kad „rinkimus Italijoje laimi dešinioji koalicija su profašistine kandidate į premjerus Meloni, prorusišku Salviniu ir susikompromitavusiu Berlusconiu“. „O Susivieniję dešinieji (Lenkijos Seimo frakcija) su Kaczyńskiu priešakyje leipsta iš susižavėjimo. Kokia partija, tokie ir sąjungininkai“, - teigia politikė.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą