Landsbergis: neabejoju, kad artimiausiu metu Aljansas pasipildys naujomis narėmis

Prieš 1 metus 61

„Neabejoju, kad artimiausiu metu Aljansas pasipildys naujomis narėmis, o NATO durys išliks atviros demokratinėms valstybėms, jau dabar puoselėjančioms NATO vertybes ir ginančioms visą Europos kontinentą“,  – sakė G. Landsbergis, trečiadienį susitikęs su NATO užsienio reikalų ministrais Bukarešte, Rumunijoje, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM). 

Pirmą kartą NATO užsienio reikalų ministrų susitikime, kaip pakviestosios prisijungti prie Aljanso šalys, dalyvavo ir Suomija bei Švedija.

Anot URM, susitikimo metu ministrai aptarė Rusijos agresiją Ukrainoje, NATO paramą Ukrainai, bei dalyvavo specialioje sesijoje su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba ir nuotoliniu būdu prisijungusiu Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovu Josepu Borrelliu. Šios sesijos metu buvo aptarti Ukrainos poreikiai, siekiant apsiginti nuo Rusijos, bei ilgalaikė sąjungininkų parama.

„Europos saugumo architektūra jau nebeįsivaizduojama be Ukrainos, kasdien įrodančios savo gebėjimą gintis ir ginti. NATO narės turi užtikrinti stabilų ginklų ir ypač sunkiosios ginkluotės tiekimą Ukrainai, nes tik Ukrainos pergalė kovos lauke sustabdys barbariškąją Rusiją bei padės atgauti okupuotas teritorijas“, – pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Skaityti visą pranešimą