Kretingos rajone – nerimą kelianti tarša: nežinomos kilmės medžiagos pasklido visame nemažos užtvankos plote

Prieš 1 metus 81

Kretingos rajone užfiksuota nerimą kelianti tarša. Prie nežinomos kilmės teršalais užteršto Padvarių tvenkinio aplinkosaugininkai, ugniagesiai ir kitos tarnybos pluša nuo sekmadienio vakaro. Daroma viskas, kad teršalai nepatektų į Akmenos upę ir nepasiektų Klaipėdos.

Tarša Kretingos rajone esančiame Padvarių tvenkinyje užfiksuota sekmadienį – žmonės pastebėjo, kad tvenkinio vanduo nusidažė skaičiai žalia spalva.

„Vakar dienos metu, labiau į pavakarę, vienas žvejys pamatė taršos ženklus ir informavo vietinius gyventojus, tai visa bendruomenė suskaito žiūrėti, kas čia yra“, – sakė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Operatyviai į nurodytą vietą atvyko aplinkosaugininkai bei ugniagesiai gelbėtojai. Tarnybų atstovai, bandydami suvaldyti situaciją, plušėjo ir sutemus, tačiau taršos šaltinio išsiaiškinti nepavyko. Kol kas neaišku ir kokios medžiagos išsiliejo į tvenkinį, tačiau akcentuojama, kad taršos mastas yra didelis – teršalų matoma viso tvenkinio plote.

„Tarša yra pasiskirsčiusi tikrai dideliame plote. Vakar diena buvo rami, vanduo nebangavo, tai tikrai buvo matoma didelėmis dėmėmis visoje užtvankoje. Prie krantų matyti sąnašos“, – apibūdino A. Kalnius.

Sekmadienį suskubta stabdyti teršalų plitimo į Akmenos upę, kuria nežinomos medžiagos galėtų pasiekti Klaipėdą, grėsmę – tvenkinyje pastatytos boninės užtvaros, kurios sulaiko vandens paviršiuje susikaupusius teršalus, kad šie per užtvanką nepatektų į upę.

Pagalbos tarnybos incidento vietoje dirba ir nuo pirmadienio ryto. Bandoma rasti galimą taršos šaltinį – bus tikrinamos greta tvenkinio esančios įmonės.

Tvenkinį skaičiai žalia spalva nudažę teršalai, manoma, ne nafta, o kitokio pobūdžio.

Skaityti visą pranešimą