Kaune imituos masinę nelaimę, kurioje skubią pagalbą teiks per 100 medikų

Prieš 1 metus 140

Ketvirtadienio vakarą, Laisvės alėjoje esanti Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčia (Soboras), virs masinės nelaimės vieta, kurioje dalyvaus keli šimtai asmenų. Tokios apimties masinės nelaimės simuliacija – pirmoji Lietuvos greitosios medicinos pagalbos (GMP) žaidynių istorijoje, dėl to užduočiai ruošiasi ne tik geriausi šalies GMP specialistai, bet ir Lietuvos kariuomenės Dr. J. Basanavičiaus karo medicinos tarnyba. Tuo tarpu prekybos ir pramogų centrasAkropolis“ nuo penktadienio taps pirmosios pagalbos mokymų visuomenei vieta, kurioje dalyvauti bus kviečiami visi norintys.

„14-ąjį kartą geriausius medicinos darbuotojus suvienijančios žaidynės, yra tapusios kone tradicija, kurių metu ne tik puoselėjamas ir stiprinamas bendruomeniškumas, bet ir, svarbiausia, atnaujinamos bei tobulinamos jau turimos tiek praktinės, tiek teorinės žinios“, – pranešime žiniasklaidai pažymi vienas iš žaidynių organizatorių, VšĮ Kauno m. GMPS direktorius Nerijus Mikelionis.

Anot jo, tokios GMP žaidynės padės atsiskleisti geriausiems šios bendruomenės nariams, o miesto gyventojams bei svečiams bus suteikiama galimybė pažinti GMP darbo kasdienybę ar stebėti kaip teikiama pagalba nukentėjusiems ar ūmiai susirgusiems asmenims.

Organizatorių skaičiavimais, šiemetinėse žaidynėse dalyvaus arti 100 GMP specialistų iš visos Lietuvos, o bendras komandų skaičius sieks beveik 30.

„Komandos turės per nurodytą laiką įvykdyti atskiras, įvairaus spektro užduotis, kurias vertins nepriklausomi teisėjai. Kiekviena užduotis bus įvertinama atitinkamu balų skaičiumi, o renginio pabaigoje, sumuojami rezultatai ir skelbiami nugalėtojai”, – sako žaidynių vyr. teisėja gydytoja Evelina Pukenytė.

Geriausios GMP komandos bus paskelbtos šį penktadienį, antrosios dienos žaidynių pabaigoje, o renginį atidarys šventinis GMP automobilių paradas, kurį Kaune stebėti bus galima jau šį ketvirtadienį. Paradas startuos Gedimino g., keliaus Karaliaus Mindaugo prospektu, Birštono ir Ožeškienės gatvėmis iki pat Vienybės aikštės.

Renginio organizatoriai atkreipia dėmesį, kad ketvirtadienį dėl žaidynių, nuo 17 val. 30 min. iki 19 val. laikinai gali būti ribojamas eismas K. Donelaičio g.

„Norime nuraminti Kauno miesto gyventojus, jog padidėjęs GMP automobilių skaičius gatvėse reiškia tik viena – GMP medikai treniruojasi ir ruošiasi varžytis tam, kad mes visi būtume saugesni. Esame įsitikinę, kad šis renginys bus kupinas potyrių ir naujų žinių ne tik GMP bendruomenei, bet ir Kauno miesto gyventojams bei jo svečiams”, – sako žaidynių organizatoriai.

Šiemetines GMP žaidynes organizuoja: Lietuvos greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacija, Lietuvos skubiosios medicinos draugija, Krizių tyrimo centras, Lietuvos Sveikatos mokslų universiteto ekstremalios medicinos katedra, Lietuvos šaulių sąjunga ir kiti partneriai, aktyviai bendradarbiauja ir Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynės skirtos profesinės kvalifikacijos tobulinimui, bendravimo ir bendradarbiavimo tarp institucijų skatinimui.

Skaityti visą pranešimą