Iš socialinės šeimos paimtas vos pernai gimęs berniukas, kuriam buvo sulaužyta koja

Prieš 1 metus 84

www.DELFI.lt

2022 m. rugsėjo 26 d. 07:53

aA

Kaišiadorių rajone socialinės rizikos šeimą aplankę vaikų teisių gynėjai išsivežė vos pernai gimusį mažylį. Netrukus po to vaikas atsidūrė ligoninėje.

Iš socialinės šeimos paimtas vos pernai gimęs berniukas, kuriam buvo sulaužyta koja

© Anželika Stackevič

Policijos departamentas praneša, kad rugsėjo 24 d. apie 16 val. į Kauno ligoninę pristatytas ir dėl kojos kaulo lūžimo paguldytas mažametis (g. 2021 m.).

Berniuką tą pačią dieną Vaiko teisių apsaugos darbuotojai paėmė iš socialinės rizikos šeimos Kaišiadorių rajone.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 138 str. 2 d. 1 p. Nesunkus sveikatos sutrikdymas. Tas, kas nesunkiai sužalojo ar susargdino mažametį, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Sužinojus apie smurtą prieš vaiką, reikia pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba teritoriniams vaiko teisių apsaugos skyriams, kurių kontaktus rasite www.vaikoteises.lt.
Kontaktai organizacijų, vykdančių kompleksinių paslaugų teikimo vaikams, nukentėjusiems nuo smurto ar netiesioginio šeimyninio smurto aukoms (liudininkams) ir jų šeimų nariams, projektus.
Specializuotos pagalbos centrai, teikiantys pagalbą nukentėjusiems nuo smurto artimoje aplinkoje (suaugusiems)

www.DELFI.lt

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Įvertink šį straipsnį

Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.

Skaityti visą pranešimą