Geriausių dantų implantų tipų pasirinkimas: Ką reikia žinoti?

Prieš 1 metus 134

Netekę dantų žmonės dažnai jaučiasi nesmagiai, kad galėtų drąsiai šypsotis ar kalbėti. Jiems gali susiformuoti blogi valgymo įpročiai, kai maistą sunku kramtyti, o tai dažnai sukelia antrinių sveikatos problemų. Kokybiški dantų implantai suteikia asmenims galimybę visiškai atkurti trūkstamus dantis. Dantų implantai – tai ne tik dantų protezai, jie turėtų būti visiškas dantų pakaitalas, veikiantis kaip dirbtinės šaknys, palaikančios visišką funkciją ir stabdančios žandikaulio kaulo nykimą arba užkertančios jam kelią.

Pakeisdami trūkstamas dantų šaknis, tokio tipo dantų implantai suteikia žmonėms tvirtumo ir stabilumo, reikalingo valgyti visą mėgstamą maistą, nesistengiant kramtyti. Be to, šie implantai padeda stimuliuoti ir palaikyti žandikaulio kaulus, užkerta kelią kaulų nykimui ir padeda palaikyti veido bruožus.

Įvairūs dantų implantų tipai

Kiekvienam dantų implantų tipui yra skirtingos dangos, jungties ir dydžio galimybės, kurias parinks jūsų protezuotojas. Nors yra keli implantų dėjimo būdai, skirtingi tipai paprastai priskiriami vienai iš dviejų kategorijų.

Endostaliniai

Endostaliniai (endoskealiniai) implantai: Endostaliniai implantai yra dažniausiai naudojamas dantų implantų tipas. Kartais jie naudojami kaip alternatyva tiltui ar išimamam protezui. Endostaliniams implantams priskiriami sraigtiniai (su sriegiu), cilindriniai (lygūs) arba ašmeniniai tipai. Jūsų dantų protezuotojas gali padėti nustatyti, kuris dantų implantų tipas jums geriausiai tinka, tačiau endostaliniai implantai yra saugūs, veiksmingi ir yra populiariausias šiandien naudojamas pasirinkimas.

Endostaliniai implantai pradedami gręžti į žandikaulio kaulą, kad būtų įsuktas titaninis varžtas, kuris veikia kaip dirbtinė šaknis. Prieš baigdami gydymą turite palaukti, kol aplink šaknį užgis minkštieji audiniai ir kaulas. Tai dažnai gali trukti porą mėnesių.

Stabilumas: Endostaliniai implantai yra gerai žinomi dėl to, kad jų rezultatai yra vieni stabiliausių ir natūraliausių.

Endostealinis implantas pradedamas įsukti į žandikaulio kaulą, o tam reikia, kad žandikaulio kaulas būtų pakankamai sveikas ir tankus. Jei jūsų žandikaulio kaulo keteros natūraliai siauros arba dėl traumos ar ligos yra trumpos, susiaurėjusios ir nusidėvėjusios, gali būti, kad neturite pakankamai kaulo, reikalingo endostealiniam implantui tinkamai išlaikyti. Tokiu atveju galima rinktis subperiostinį implantą.

Subperiostaliniai implantai

Subperiostaliniai implantai: Subperiostaliniai implantai šiandien naudojami retai. Kadaise jie pirmiausia buvo naudojami protezams prilaikyti pacientams, kurių kaulo aukštis buvo nepakankamas. Kai naudojami subperiostaliniai implantai, jie dedami ant žandikaulio kaulo dantenų audinyje, o metalinis implanto strypas iškišamas pro dantenas, kad laikytų protezą.

Gydymas: Taikant subperiostalinius implantus, visas gydymo procesas atliekamas per du susitikimus ir dažnai yra daug trumpesnis nei endostalinių implantų atveju.

Stabilumas: Subperiostaliniai implantai nėra tokie pat stabilūs, nes implantas neįsriegiamas į žandikaulio kaulą, o remiasi į kaulo viršų ir yra prilaikomas tik minkštųjų audinių. Tai vis tiek suteikia didesnę atramą nei protezai be implantų, tačiau vis tiek yra mažiau stabilūs nei visa endostealinių implantų sistema.

Dantų implantų dangos, jungtys ir dydžiai

Gydytojai odontologai turi daugybę galimybių pasirinkti konkretaus paciento poreikius atitinkantį gydymą.

Dangos: Yra keletas skirtingų dangų tipų arba paviršiaus apdorojimo būdų, kuriais gali būti padengti jūsų implantai. Nors tikrasis implantas greičiausiai bus pagamintas iš titano, išorinis paviršius gali skirtis.

Galimi dantų implantų dangų tipai: Galimi šie paviršiai: smėliuotas arba rūgštimi ėsdintas ir šiurkštintas paviršius, mikrodantytas arba plazma purkštas titano paviršius, plazma purkšta hidroksiapatito danga arba cirkonio oksidas. Nors cirkonis yra metalas, jis yra pereinamasis metalas. Jis paprastai yra labai baltas ir savo išvaizda panašus į keramiką, priešingai nei titanas ir daugelis kitų spalvotų metalų.

Skaityti visą pranešimą