Estijos generolas: mobilizuoti rusai turės Antrojo pasaulinio karo laikų įrangą

Prieš 1 metus 70

Dauguma iš šimtų tūkstančių mobilizuotų rusų nesugebės veikti kaip vieningi kariniai daliniai, nes tam reikėtų daugiau karinio rengimo, interviu Estijos visuomeniniam transliuotojui sakė šalies Gynybos lygos vadas brigados gen. Riho Ühtegi.

„Kremliaus sprendimas mobilizuoti 300 tūkst. rezervistų reškia, kad vienam fronto kilometrui tektų 300 karių“, – pabrėžė estų generolas.

„Ateinančiais mėnesiais ir savaitėmis tikriausiai pamatysime gana įdomių dalykų. Manau, kad daugiau nebematysime „Ratnik“ (pėstininkų kovos sistema) ar kitos modernios įrangos, kurią turėtų turėti kiekvienas karys. Vietoje to pamatysime daug vyrų, dėvinčių Antrojo pasaulinio karo įrangą“ – sakė R. Ühtegi.

Anot jo, socialiniuose tinkluose platinamus vaizdo įrašus, kuriuose matyti surūdiję rusų ginklai, šalmai, karinė įrangą, reikia vertinti su skepsiu – nors įranga nėra geriausia, bet rūdys nesustabdo ginklų nuo šaudymo.

„Ką šitos (mobilizuotųjų) masės atvykimas į frontą reikš Ukrainai, tai nesvarbu, kad kaip gerai ar prastai jie kausis, tai sustabdys (ukrainiečių) progresą, o prie visko prisidės ir artėjanti žiema bei besikeičiantis oras. Gana abejotina, kad Ukraina gali pasiekti didelių pasiekimų artimiausiais mėnesiais“, – pažymėjo generolas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paskelbė dalinę mobilizaciją, kuri į karą Ukrainoje turėtų patraukti dar 300 tūkst. rusų.

Skaityti visą pranešimą