Atgimsta legendinė Kauno sporto halė: jau šį savaitgalį – „Sūkurio“ 60-metis ir šventė vaikams (foto)

Prieš 1 metus 152

Sugrįžta prie ištakų

„Sporto halė dažnam kauniečiui sukelia daug sentimentų ir nostalgijos. Joje telpa visa eilė skambių pergalių, šlovinga istorija. Visa tai – ne vien sporto laimėjimai, o kur kas daugiau. Turbūt visi sutiks, kad būtent čia lietuviai savo tvirtu charakteriu įrodinėdavo, kokie esame stiprūs, ryžtingi ir nusiteikę kovoti dėl savo principų. Todėl šiandien apima ypatingas jausmas matant, kad šį tautiškumo simbolį Kaunas prikėlė naujam gyvenimui“, – sako miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak jo, nuo šiol čia svarbią vietą užims parodos, koncertai ir kitos kultūrinės veiklos, vaikų popamokinis ugdymas. Taip pat halė turėtų pasitarnauti miesto bendruomenės poreikiams.

Šeštadienį, rugsėjo 24-ąją, pirmieji atnaujintoje Kauno sporto halėje ant parketo žengs šokėjai. 60 metų veiklos jubiliejų minintis sportinių šokių klubas „Sūkurys“ sukvietė savo ilgamečius narius, auklėtinius bei trenerius, garsinusius Kauno ir visos šalies vardą Europos bei pasaulio čempionatuose. Tai simboliškas „Sūkurio“ kolektyvo sugrįžimas į Sporto halę – būtent čia, prieš 56 metus, suorganizuotas pirmasis tarptautinis „Gintarinės poros“ konkursas, tradiciškai kasmet vykstantis iki pat šių dienų.

Šventę vainikuos Kauno miesto simfoninio orkestro dovana – projektas „ABBA in Symphony“ drauge su kviestinėmis estrados žvaigždėmis ir jų nepamirštamais hitais „Waterloo“, „Thank you for the music“, „Dancing Queen“, „Mama Mia“ bei kitomis dainomis.

Stebėti šokėjų pasirodymo ir šventinio koncerto pakviesta gerokai virš tūkstančio svečių. Tai Kauno miesto švietimo, kultūros, sveikatos, sporto bei socialinių įstaigų darbuotojai, įvairių organizacijų savanoriai, nenuilstamai dirbę pandemijos laikotarpiu ir priimant karo pabėgėlius iš Ukrainos.

Kauno sporto halė / Kaunas.lt nuotr.

Šventė vaikams ir tėveliams

Sekmadienį nuo 14 iki 17 val. Sporto halėje šurmuliuos vaikai. Mažųjų kauniečių lauks nemokamas renginys – užimtumo ir būrelių šventė „Išbandyk“. Mieste veikiančios neformalaus ugdymo įstaigos ir mokyklos pristatys įdomiausius meno bei sporto būrelius.

Atvirų durų diena skirta įvairaus amžiaus smalsiems vaikams, ieškantiems naujų patirčių ir norintiems išmėginti skirtingas popamokines veiklas. Susipažinimas su jomis vyks per interaktyvius žaidimus, edukacijas, kūrybines dirbtuves bei sporto rungtis.

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjai iš arčiau pažins irklavimo, krepšinio, teniso bei kitų sporto šakų subtilybes ir netgi figūrinį dviračio vairavimą. Visa tai pristatys „Starto“, „Bangpūčio“, „Gajos“, A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos bei „Žalgirio“ krepšinio akademijos treneriai.

Renginio svečiai turės progą patyrinėti ir meno pasaulį. Kauno Antano Martinaičio dailės mokykla kvies mokytis piešimo, o Moksleivių techninės kūrybos centras – pasigaminti „skraidūnus“. Ilgai repetuotus pasirodymus pristatys Kauno Miko Petrausko scenos menų mokyklos auklėtiniai.

Šventėje vaikų taip pat lauks elektronikos iššūkiai, interaktyvūs „iMO“ kubai ir kitos pramogos. Plačiau apie renginį – internete: bit.ly/svente-isbandyk.

Kauno sporto halė / Kaunas.lt nuotr.

Istorinėje erdvėje – modernūs sprendimai

Rekonstruojant Kauno sporto halę sutvarkytas fasadas, stogas bei laikančiosios konstrukcijos, atnaujinti visi inžineriniai tinklai, šiuolaikiškai įrengtos patalpos. Pastatui sugrąžinta pirminė išvaizda, išsaugotos bei restauruotos vertingosios savybės – stogą laikančios arkos, durys ir langai.

Viduje įrengtos teleskopinės tribūnos, kurias galima išskleisti pagal poreikį. Specialios akustinės užuolaidos leidžia didžiulę erdvę padalinti į 4 mažesnes zonas, kad vienu metu vyktų skirtingi užsiėmimai.

Atnaujintose universaliose, multifunkcinėse erdvėse, priklausomai nuo renginio pobūdžio ir salės išdėstymo, vienu metu tilps nuo vieno iki dviejų su puse tūkstančių žmonių.

Artimiausius penkerius metus Kauno sporto halė bus išskirtinai dedikuota neformaliajam ugdymui, kultūriniams renginiams ir bendruomeninėms veikloms. Vėliau čia sugrįš ir profesionalūs sportininkai.

Duris atvėręs objektas drauge su atnaujintu Ąžuolynu yra ryškus ženklas apie Kauno ambiciją sukurti unikalų sporto bei laisvalaikio kompleksą prestižiniame Žaliakalnio mikrorajone. Netrukus kauniečių laukia dar viena ypatinga šventė – iš pagrindų atstatyto Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas kartu su visa Sporto gatvės aikšte.

Čia pat kyla naujas Lengvosios atletikos maniežas ir dar šiemet turi būti pradėta Dainų slėnio rekonstrukcija.

Skaityti visą pranešimą