Antradienio vakarą ant Parodos kalno vairuotojų laukė staigmena (foto)

Prieš 1 metus 141

Ramus antradienio vakaras Kaune netikėtai tapo smagiu nuotykiu į Parodos kalną kylantiems vairuotojams. Spūstyje sustoję automobiliai ir jų keleiviai tapo improvizuoto pasirodymo „įkaitais“. Vairuotojų veiduose kilusios nuostabos paslaptis – netrukus prasidėsiantis „Fluxus festivalis“ ir pirmasis jo prisistatymas visuomenei.

Antradienio vakarą Parodos kalnas mirgėjo nuo spalvų – netikėtai į gatvę išbėgę šokėjai sukūrė vos kelias minutes trukusį, tačiau efektingą vakarėlį žalios šviesoforo spalvos laukiantiems vairuotojams.

Kostiumus dėvintys fluxus ambasadoriai netrukus į gatvę įnešė ir nekasdienę situaciją paaiškinantį plakatą, kuriame – raginimas dalyvauti jau šį šeštadienį vyksiančiame „Fluxus festivalyje“. „Šiandien į kalną užvažiavai, o rugsėjo 10 d. – kopk“ – tokiais žodžiais buvo pasitinkami kylantieji viena iš judriausių Kauno gatvių, rašoma „Kaunas 2022″ pranešime žiniasklaidai.

„Vairuotojų šypsenos, nuostaba ir susidomėjimas buvo būtent tos emocijos, kurias norėjome padovanoti. Juk tokias reakcijas kasmet dovanoja ir „Fluxus festivalis“. Rugsėjo 10 d. ir vėl kviesime žaisti bei švęsti mylimą miestą ir gyvenimą, o didžiausiam renginiui festivalio istorijoje patariame ruoštis jau dabar. Tikimės, kad šiemet sulauksime net 5000 fluxus dvasios pasiilgusių dalyvių – kviečiame būti vienais iš jų“, – šypsosi festivalio organizatorė Simona Savickaitė.

Akylesni kauniečiai jau galėjo pastebėti ir mieste pabirusias instrukcijas – būtent tokia yra šių metų „Fluxus festivalio“ tema. Netikėtose vietose laukiantys fluxiški komentarai kviečia pauostyti gėlėmis papuoštą suolelį, nusišypsoti kavos puodeliui ar dalinti komplimentus praeiviams. Svarbiausia – elgtis taip, kaip įprastai nesielgiame ir bent trumpam pamiršti kasdienybę.

Daugiau šia tema

Fluxus festivalio programoje – persirengėliai, performansai ir staigmenos

Rugsėjo 10 d. jau penktąkart Kauno istorijoje Parodos kalnas bus perimtas iš automobilių ir visuomeninio transporto. Technika užleis vietą nuotaikingiems persirengėliams, kurie kops į kalną pasidabinę keisčiausiais kostiumais.

„Fluxus festivalis“ – vienas laukiamiausių metų renginių, kviečiantis ne tik kopti į kalną, bet ir stebėti fluxus judėjimo įkvėptus pasirodymus. Kasmet vis daugiau dėmesio sulaukiantis „Kaunas 2022“ programos „Fluxus, Labas!“ organizuojamas festivalis penktuosius savo metus pasitinka išaugęs, sustiprėjęs ir paruošęs ypatingą bendruomenių kuriamą kultūrinę programą.

Rugsėjo 10 d., 20.61 val., spalvingas renginys pakvies į „Fluxus“ pradininko Jurgio Mačiūno skverą. Čia bus švenčiama festivalio pradžia, kurią atidarys Kauno bendruomenių kurti pasirodymai.

Įkvėpę fluxiškos atmosferos, 22 val. dalyviai kops į Parodos kalną, kurio viršūnėje lauks apdovanojimas – Fluxus performansų miestelis. Lietuvos bei užsienio menininkai kauniečiams ir miesto svečiams dovanos kolektyvinius išgyvenimus, improvizacijas, šokius, poetinės akcijas, ugnies skulptūras ir daugybę kitų siurprizų.

Daugiau informacijos apie „Fluxus festivalį“ galima rasti čia. Visą „Kaunas 2022“ programą rasite www.kaunas2022.eu ar mobiliojoje programėlėje.

Skaityti visą pranešimą