Ambicingas „Perlas“: tikėjimas RKL žaidėjais ir pastiprinimas iš JAV

Prieš 1 metus 86

Kiekviename naujame „7bet-NKL“ sezone galima išvysti nematytų veidų. Šiais metais Vilkaviškio „Perlas“ yra ta komanda, kuri lygoje pristato visą saują debiutuojančių krepšininkų bei laipteliu aukščiau kopiantį vyriausiąjį trenerį.

Prieš sezono startą NKLyga.lt kviečia susipažinti su pasikeitusia „Perlo“ komanda.

Debiutuojantis vairininkas. Praėjusiame sezone Karolio Abramavičiaus vadovaujama Vilkaviškio komanda reguliariajame sezone užėmė septintą vietą, o aštuntfinalyje 1:3 nusileido tuometiniams „Mažeikiams“.

Po šio rezultato „Perlas“ ir K. Abramavičius nusprendė pasukti skirtingais keliais, o į jo vietą atvyko treneris Šarūnas Zablockis.

„7bet-NKL“ aplinka Š. Zablockiui – nauja patirtis, mat jis dar nėra treniravęs nė vienos šios lygos ekipos. Anksčiau Š. Zablockis dirbo „Tornado“ krepšinio mokykloje, 16-mečių rinktinės ir „Žalgirio“ sistemos asistentu.

Pastaruosius metus specialistas praleido „Tauragės“ komandos vyr. trenerio poste. Regionų krepšinio lygoje (RKL) jis su komanda nužygiavo iki finalo ketverto ir buvo pripažintas sezono treneriu.

„Aš su išbandymais susiduriu kiekvieną dieną tiek Moksleivių, tiek nacionaliniame krepšinyje. Dėl krepšinio gyvenu, todėl esu visada susikaupęs ir 100 proc. atsidavęs, – NKLyga.lt svetainei apie naujas pareigas kalbėjo Š. Zablockis. – Dar yra daug nežinomybės, bet manau, kad greitai viską perprasime. Didelio jaudulio nejaučiu, nes turiu didelį žaidėjų ir komandos pasitikėjimą.“

Pirmoji Š. Zablockio užduotis naujoje komandoje buvo tinkamai sukomplektuoti komandą.

Tikėjimas RKL žaidėjais. „Komplektuojant komandą, iš klubų vadovų turėjau pasitikėjimą. Tikrai turėjau nemažai laisvės, žinoma, viską apsitardavome. Bet tikrai turėjau laisvės rinktis žaidėjus, kurių norėjau. Visus juos man pavyko sukviesti, – aiškino „Perlo“ treneris. – Dabar bus sunku, nes visus juos reikia suburti į komandą. Jie visi suėjo iš skirtingų komandų, o ir aš pats naujas treneris. Iš pernai metų liko vos pora žaidėjų. Praktiškai esame nauja komanda, bet visai neblogas kolektyvas – visi darbštūs ir turi noro.“

Iš praeito sezono komandoje liko du puolėjai – Rokas Stankevičius ir Ernestas Naruševičius.

Iš dešimties naujai atvykusių krepšininkų net pusė persikėlė iš RKL. Tai – Gytis Mačionis, Kristupas Lukošius, Jonas Levickas, Justinas Leganovičius ir Juozas Talat-Kelpšas. Kaip „Perlui“ pavyko juos atsirinkti?

„Moksleivių krepšinyje dirbu jau daug metų, o pastaruosius kelerius metus ir Regionų krepšinio lygoje, todėl tuos žaidėjus labai gerai pažinojau, kaip nuluptus. Tiek jų charakterio savybes, kiek jie nori kilti ir kabintis į tą aukštesnį lygį. Su tuo nebuvo didelė problema. Problema buvo juos prisikalbinti. Žiūrėsime, kaip jiems seksis, nors aš žinau, kad jie tikrai gali. Stengsimės jiems padėti“, – tikėjimo neslėpė Š. Zablockis.

„Nesame pati turtingiausia komanda, kad galėtume pirkti, ką panorėję, todėl turime kažkur rizikuoti. Bet rizikuojame tik tuo, kad jie neturi patirties. Kita vertus, turime ir vyresnių žaidėjų, ir legionierių. Manau, kad bus geras mišinys“, – pridūrė Vilkaviškio sudėtį komplektavęs treneris.

Kiti trys „Perlo“ naujokai yra puikiai „7bet-NKL“ gerbėjams pažįstami žaidėjai. Praėjusiame sezone Kauno r. „Atleto“ garbę gynę Amandas Urkis ir Aidas Kavaliauskas bei „Gargždų“ atstovas Povilas Gaidys.

„Labai svarbu turėti tokį patyrusį žaidėją kaip P. Gaidį, – apie 31-erių puolėją kalbėjo Š. Zablockis. – Aš jį galbūt mažiausiai pažinojau, bet jis mane labai teigiamai nustebino. Treniruotėse jis labai stengiasi bei turi patirties ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, pavyzdžiui, JAV. Todėl jis padeda ir amerikiečiams įsilieti į komandą. Prieš treniruotes rodo pavyzdį jaunimui. Povilas turi kozirių, kurių NKL dar neparodė, todėl jis mums labai svarbus.“

Pastiprinimas iš JAV. Galop paskutines vietas užpildė du legionieriai iš JAV Isaiah Reddishas ir Augustine'as Ene'as. Jie taip pat dar nėra žaidę Lietuvoje.

„Visų pirma, jie abu yra labai geri žmonės. Jie – motyvuoti ir nori atsiskleisti NKL. Iš pradžių buvo kažkokio nerimo, bet kai jie atvyko, tai tikrai nudžiugino. Jie abu atletiški, noriai dirbantys, todėl manau, kad gali čia patobulėti ir duoti mūsų komandai tiek gynybos, tiek energijos. Tokio fiziškumo lietuvių neradome, nes jie žaidžia aukštesniame lygyje. Manau, kad mums tikrai pasisekė. Po šių kelių savaičių drauge galiu juos tik pagirti. Aišku, reikės kantrybės, kol jie pripras prie naujo žaidimo stiliaus, bet mes jais tikime“, – tvirtino Š. Zablockis.

Pasak stratego, kairiarankis A. Ene'as – antros pozicijos žaidėjas su labai geru metimu, o I. Reddishas – trečios–ketvirtos pozicijos krepšininkas, kuris turi stiprų kūno sudėjimą. Pastarasis gali gerai kovoti dėl kamuolių ir gintis per visas pozicijas.

Visgi Š. Zablockis teigė, kad krepšininkų sugebėjimai aikštėje nebuvo vienintelis prioritetas atsirenkant tinkamus kandidatus.

„Kalbant apie rūbinę, tai komplektuodami žiūrėjome ne tik į jų krepšinio sugebėjimus, bet ir į krepšininkų asmenybes. Ieškojome atsiliepimų apie juos, žiūrėjome, kokiose komandose anksčiau žaidė. Tikrai visi draugiškai sulipo. Kas liečia krepšinį, tai dar reikia laiko vienas kitą pajausti“, – dėstė „Perlo“ strategas.

Sezono tikslas. „7bet-NKL“ debiutui besiruošiantis Š. Zablockis supranta, kad artėjančiame sezone prireiks daug kantrybės, kad naujai suburta Vilkaviškio ekipa susilipdytų, tačiau dėl šios priežasties treneris nesiruošia atsisakyti savo užsibrėžtų tikslų.

„Turime daug gerai besiginančių ir jaunų žaidėjų, todėl stengsimės būti agresyvūs. Nebijosime kieto, ant pražangos ribos žaidimo. Kol kas ir mūsų suolas yra ilgas, todėl nebijosime rizikuoti. Tuo metu puolime stengsimės žaisti greitai, – žaidimo braižą aptarė Šarūnas. – Tikslas nueiti kuo toliau ir papulti į atkrintamąsias, patriukšmauti, parodyti gerą kovą bei laimėti kuo daugiau rungtynių namuose.

Norime sudalyvauti ketvirtfinalyje ir pabandyti ten patriukšmauti. Labai daug naujų žmonių – nauja komanda, todėl tam prireiks daug kantrybės.“

„Ilgoji pertrauka“: „Žalgirio“ naujas rėmėjas, privačios treniruotės su Milakniu, natūralizuota žaidėja Lietuvos moterų rinktinei, naujas 3x3 treneris ir „Ryto“ paieškos

Skaityti visą pranešimą