„Airwell Energijai“ ir antrą kartą teko pripažinti „Dinamo“ pranašumą

Prieš 1 metus 68

Optibet ledo ritulio lygoje Elektrėnų „Airwell Energija“ antrą kartą per dvi dienas nusileido Rygos „Dinamo“ ledo ritulininkams. Sekmadienį Elektrėnų ledo rūmuose šeimininkai 2:6 nusileido svečiams iš Latvijos. Priminsime, kad dieną prieš tai vykusiose rungtynėse „Dinamo“ triumfavo 5:0, rašo hockey.lt.

Pirmajame kėlinyje „Dinamo“ pavyko įgyti pranašumą po Nikitos Priede įvarčio (06:52, rez. perd. Kristianis Zeltsas, Aleksandras Galkinas), bet vėliau rygiečiams ilgai teko gintis nuo „Airwell Energijos“ atakų. Prie to prisidėjo varžovų susirinktos nuobaudos, leidusios elektrėniškiams ilgai turėti kiekybinę vieno ir net dviejų žaidėjų pranašumą, bet „Dinamo“ sėkmingai išgyveno šią atkarpą. Kiek vėliau svečius iš Rygos jau gelbėjo vartų konstrukcija, kai į vartus šovė Donatas Kumeliauskas.

Varžovų gynybą „Airwell Energija“ pagaliau pralaužė antrajame kėlinyje, kai prie atšokusio ritulio pirmas suskubęs Jaromiras Šusterovas nukreipė jį į vartus (21:32, rez. perd. Dovydas Laimutis). Tiesa, netrukus Elektrėnų klubo atstovai prasižengė, o Mikelis Redlihas realizavo daugumą atstatydamas „Dinamo“ pranašumą (23:11, rez. perd. Patrikas Zabusovas).

Nuobaudos ir toliau kišo koją „Airwell Energijos“ komandai. Antrajame kėlinyje šeimininkams žaidžiant mažumoje krito trečiasis, o trečiajame ir ketvirtasis įvartis į jų vartus. Iš pradžių ritulį į vartus pasiuntė Renaras Ciprusas (32:05, rez. perd. P. Zabusovas, Reinis Demiters), o vėliau ir Emilis Ezitis (43:04, rez. perd. Didzis Jansonas, A. Galkinas).

Trečiojo kėlinio viduryje „Dinamo“ antrą kartą rungtynėse užsidirbo penkių minučių nuobaudą, o jos metu pasižymėjo ir mažumoje žaidę svečiai ir daugumoje rungtyniavusi „Airwell Energija“. Latvijos klubo gretose antrąjį savo įvartį pelnė E. Ezitis (46:39, rez. perd. Andrejus Bogdanovas, Kristis Apsitis), o šeimininkų gretose antruoju savo įvarčiu žiūrovus pradžiugino J. Šusterovas (50:28, rez. perd. Nazaras Ruzhnikovas, Yaroslavas Panchenko).

Rungtynių finiše „Dinamo“ sugebėjo pelnyti dar vieną įvartį, kai pasižymėjo Patrikas Zabusovas (56:04, rez. perd. M. Redlihas, R. Ciprusas).
Nepaisant pralaimėjimo „Airwell Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas teigė, jog jo komanda šiandien nusipelnė bent taško.

„Galbūt kalbu labai optimistiškai, bet mes tikrai žaidėme taip, kad būtume verti taško. Nors pagal rezultatą tai galbūt atrodo kaip nesąmonė, bet bent jau tašką šiandien tikrai turėjome užsidirbti. Mums dar trūksta susižaidimo, komanda perpus pasikeitė, neturėjome daug treniruočių ant ledo. Su laiku problemas daugumoje ištaisysime.“

„Dinamo“ atstovas Sandis Mežaraupas pasidžiaugė pergale ir galimybe grįžti namo iškovojus maksimalų taškų skaičių.

„Tai buvo geros ledo ritulio rungtynės, startas buvo sunkus, bet sugebėjome laimėti. Mums tai geras rezultatas ir galime laimingi grįžti namo ilsėtis.“

Skaityti visą pranešimą