4 naminių gyvūnėlių augintojų tiesos, padedančios išvengti netvarkos

Prieš 1 metus 221

Kartais, į savo namus priėmę mielus gyvūnėlius, trokštame, jog kažkas iš anksto perspėtų dėl galimų pavojų ir būdų, kaip su jais susitvarkyti. Temos neretai liečia ir augintinių sveikatą, ir bendrą visos šeimos gerovę namuose, kai gyvūnai priverčia iš naujo peržvelgti savo tvarkos sampratą. Kokias tiesas ilgainiui pavyksta išsiaiškinti kiekvienam naminių gyvūnų mylėtojui?


Gyvūnėlių šukavimas neleidžia plaukams sklisti po visus namus

Juk norima, kad augintinis jaustųsi saugiai ir užtikrintai, o į žmogų žiūrėtų kaip į savo šeimos narį. Net ir akylai besidomintys augintinių higiena kartais mėgsta šį faktą praleisti pro akis - reguliarus gyvūno šukavimas yra tikras išsigelbėjimas. Nepratusiems dažnai tvarkytis savo namų erdvės kyla šokas - tiek šuns, tiek katės plaukai, atrodo, pasiekia visus giliausius kampus. Tam, jog išvengtumėte tokio scenarijaus, rekomenduojama išsiugdyti įprotį kasdien šukuoti savo gyvūno kailį. Taip ne tik gerėja pačio augintinio odos ir kailio būklė, bet ir atsiranda galimybė užstoti kelią nešvaros įsigyvavimui namuose. Žinoma, šį higienos ritualą pravartu atlikti vonioje, kruopščiai surenkant visus nukritusius plaukus.


Kraiko dėžutės valymas neturėtų tapti atidėliotinu darbu

Laikantys gyvūnus žmonės namuose tikrai užuodžia daugiau neįprastų kvapų nei įprastas individas. Dažno augintinio instinktai paremti teritorijos žymėjimu kvapu, tad nereikia stebėtis dėl šio ypatumo. Didesnis iššūkis tenka kačių mylėtojams, kurie savo namuose laiko kraiko dėžutes. Pagrindinė tiesa, kurią teigia naminių augintojų bendruomenė - katės tualetas neturėtų būti užmirštas net ir vienai dienai. Norint išvengti pastovaus nemalonaus kvapo, kraikas turi būti keičiamas, o atsiradę nešvarumai pašalinami. Svarbu atminti tai, kad kassavaitinis gilus valymas taip pat turėtų tapti įpročiu. Tai reiškia, jog ne tik kraikas turi būti pašalinamas, bet ir pats tualetas kruopščiai išvalomas, pasitelkiant gyvūno organizmui saugius valiklius. Taip bus įmanoma išvengti ilgalaikio aitraus kvapo.


Švarų palaikyti svarbu ne tik augintinį, bet ir jo daiktus

Žmonės, susiduriantys su ilgalaikiais nešvarumais namuose, kuriuose gyvena šunys ar katės, retai susimąsto, jog neužtenka tik palaikyti augintinio higienos. Vietos, kuriose gyvūnas praleidžia daugiausiai laiko, net žaislai, su kuriais diena iš dienos augintinis daugiausiai užsiima, yra nešvarumo šaltiniai. Tokie atributai kaip pliušiniai žaislai, mylimi, bet nutrinti pledai privalo būti reguliariai plaunami. Geriausia tai daryti užmerkus daiktus muiliname vandenyje bent pusvalandžiui, vėliau kruopščiai išskalaujant. Natūralu, kai kuriuos žaislus, kartu su gyvūno rūbais galima trenkti skalbimo mašinoje. Tiesiog svarbu patikrinti, kokioje temperatūroje skirtingas medžiagas galima skalbti.


Žinojimas, kaip panaikinti kvapus ir dėmes - didelis išsigelbėjimas

Ilgalaikei švarai užtikrinti be galo svarbu žinoti kelis triukus, susijusius su kvapų eliminavimu. Dažnai namų tvarkymo patarimuose sutinkami, bene visuose namuose randami produktai yra soda ir actas. Pastarasis gana reguliariai naudojamas šlapimo kvapui naikinti iš kilimų ir kitų minkštų paviršių. Tereikia actą sumaišyti lygiomis dalimis su vandeniu ir dosniai užpurkšti ant reikiamo paviršiaus. Kalbant apie sodą, ši atlieka tą pačią funkciją ir veikia labai panašiu principu. Vietą, iš kurios sklinda aitrus kvapas, rekomenduojama padengti plonu sluoksniu sodos, o vėliau, po poros valandų, atidžiai išsiurbti.


Skaityti visą pranešimą